Συναντήσεις του υφυπουργού Μεταφορών Μ.Παπαδόπουλου στη Ρόδο
Περιφέρεια

Συναντήσεις του υφυπουργού Μεταφορών Μ.Παπαδόπουλου στη Ρόδο

Σειρά θεμάτων απασχόλησαν τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στη Ρόδο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδοπουλός με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και εκπροσώπους Επαγγελματικών Φορέων στον τομέα Μεταφορών.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Καμπουράκη, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που έγινε σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης συγκοινωνίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Δήμο Αστυπάλαιας (συγκοινωνία «on demand») με σκοπό να συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου και να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία, φέτος το καλοκαίρι.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε επίσης το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια και συγκεκριμένα τη διαδικασία απλούστευσης στη διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων, που νομοθετήθηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε το πλαίσιο που αφορά στην καθιέρωση της προσωρινής άδειας, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, διαβεβαιώνοντας ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις προτάσεις από όσες περιοχές του Νότιου Αιγαίου εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον και να προχωρήσουν τη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης κ. Κώστα Στυλιανού, ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου και αποφασίστηκε να υπάρξουν εκ νέου επαφές για την εξειδίκευση των θεμάτων.

Κατά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Ρόδου κ. Αντώνη Πεταυράκη, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε για τον τρόπο εφαρμογής του νέου νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», τα νέα εκπαιδευτικά εγχειρίδια και το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στον τρόπο εξέτασης.

Σε σύσκεψη την  Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κ. Χρήστο Ευστρατίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς για τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των επαγγελματιών της Ρόδου στο πλαίσιο των επαφών του με τον Πρόεδρο των Κ.Τ.Ε.Λ. Ρόδου κ. Κώστα Σάββα, τον Πρόεδρο Δ.Ε.Σ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Τσίκκη, τον πρόεδρο Σωματείου Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Οχημάτων Ρόδου «Ήλιος» κ. Μάριο Κασάπη, τον Πρόεδρο του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Σωτήρης Δρακιού και τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη.