Γ.Χατζημάρκος: "Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Σαντορίνη"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Σαντορίνη”

Σαντορίνη: Βροχή και χαλάζι έπληξαν σήμερα το νησί

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε σήμερα το πρωί τη Σαντορίνη.

Η κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες, με τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους, έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της και στη Σαντορίνη.

Σε περιοχές, όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο.

Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό την εποπτεία του Αντιπεριφεριάρχη και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία.

Η χαλαζόπτωση, ωστόσο, επηρέασε και το αεροδρόμιο, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να απομακρύνουν εγκαίρως το χαλάζι από τους χώρους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται και η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει το πρωί τους 1-2 βαθμούς.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

“Αυτό, τώρα, λέγεται χαλάζι !
Στη Σαντορίνη, οι υπηρεσίες μας ήταν σε επιφυλακή για χαλαζόπτωση και κλήθηκαν άμεσα, υπο την εποπτεία του Αντιπεριφεριάρχη μας και Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, στην διαχείριση.
Η κλιματική αλλαγή, μας δίνει εικόνες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τα νησιά μας.
Η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει και οφείλουμε όλοι να προσαρμόσουμε πολιτικές, πρακτικές και συνήθειες σε αυτή την πραγματικότητα.
Από την πλευρά μας, οργανώνουμε την Πολιτική Προστασία με τρόπο που μέχρι σήμερα μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις αλλά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.
Δρόμο, που σκοπεύουμε να καλύψουμε με την ίδια αφοσίωση και επιμονή με την οποία δουλεύουμε σε όλα τα ζητήματα της ζωής των νησιών μας ✌️
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Δύσκολο το σημερινό πρωινό για τους κατοίκους της Σαντορίνης λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία – Μηχανήματα  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να απομακρύνουν το χαλάζι

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σαντορίνη καταστροφές από την κακοκαιρία
Σαντορίνη - Πρωτόγνωρες εικόνες στον οικισμό Μεσαριά
santorini_xalazi
santorini_xalazi_art
santorini_xalazi2
αεροδρομιο-σαντορινη-χαλαζι3
αεροδρομιο-σαντορινη-χαλαζι4