Την 1η πεζοπορία για το 2022 διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαλάκου.
Εκδηλώσεις

Την 1η πεζοπορία για το 2022 διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαλάκου.

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά η πεζοπορία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.

Η πεζοπορία που θα καλύψει την διαδρομή Σάλακος – Άγιος Νικόλαος Φουντουκλί – Διμυλιά, ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, ωστόσο λόγω προβλέψεων για κακοκαιρία και έντονες βροχοπτώσεις οι διοργανωτές αποφάσισαν την μετάθεσή της για την επόμενη εβδομάδα.

 

Πεζοπορία σε Σάλακο, Φουντουκλί, Διμυλιά από τον σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου

Την πρώτη πεζοπορία για το 2022 διοργανώνει   ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαλάκου.

«Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαλάκου σας προσκαλούν στην 1η πεζοπορία για το έτος 2022, κάτω από το επιβλητικό βουνό του Προφήτη Ηλία, στην πανέμορφη διαδρομή Σάλακος – Άγιος Νικόλαος Φουντουκλί – Διμυλιά και προαιρετικά επιστροφή στη Σάλακο.

Σημείο συνάντησης θα είναι η κεντρική Πλατεία της Σαλάκου.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, σε χωματόδρομο συνολικού μήκους 9,63 km, με πολλές εναλλαγές (πηγές, τρεχούμενα νερά, βράχια, δάσος). Στο τέλος της πεζοπορίας, στη Διμυλιά, θα υπάρχει λεωφορείο της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» για να σας μεταφέρει πίσω στη Σάλακο.

Για όσες και όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στη Σάλακο με πεζοπορία θα διανύσουν επιπλέον 8,09 km σε διαφορετική διαδρομή που σε ένα μικρό μέρος ακολουθεί ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί από την Κοινότητα Σαλάκου ένα ποτήρι τοπικό κρασί. Επίσης στο τέλος της πεζοπορίας με προαιρετική συμμετοχή θα υπάρχει γεύμα στις ταβέρνες του χωριού έναντι 10 ευρώ ανά άτομο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πλήρως εμβολιασμένοι ή/και πρόσφατης νόσησης από την Covid-19 ή με rapid test κατά τη συνήθη πρακτική και σε καλή φυσική κατάσταση.

Τα παιδιά μέχρι 17 ετών πρέπει να συνοδεύονται. Εξοπλισμός: διπλές κάλτσες, καπέλο, μπατόν, σακίδιο, ελαφριά ρούχα, μικρή πετσέτα, νερό, ξηρά τροφή.

Από τη Ρόδο, και συγκεκριμένα από το Σαν Φραγκίσκο, θα αναχωρήσει λεωφορείο χωρητικότητας 32 επιβατών για Σάλακο στις 09:45 π.μ. και θα επιστρέψει από τη Σάλακο για Ρόδο στις 15:30.

Το λεωφορείο προσφέρει ευγενικά η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου «ΡΟΔΑ» την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για το λεωφορείο και το γεύμα:
Γιάννης Σταυλάς
Τηλ.: 6974388866, email: istavlas@gmail.com».