Απεγκλωβίσθηκαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αποκλείσθηκαν από το χιόνι, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Περιφερειάρχη
Περιφέρεια

Απεγκλωβίσθηκαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αποκλείσθηκαν από το χιόνι, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Περιφερειάρχη

Τα γρήγορα αντανακλαστικά μιας εγκλωβισμένης γυναίκας από τα χιόνια -μέσα στο όχημά της- στο οδικό δίκτυο της Ε.Ο.Ρόδου-Λίνδου, μαζί με άλλους συναδέλφους της εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο που επέβαιναν σε άλλα ΙΧ αυτοκίνητα κι ένα λεωφορείο και η άμεση κινητοποίηση από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο τη στιγμή που ενημερώθηκε από την ίδια για επείγουσα παροχή βοήθειας, απέβησαν σωτήρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 25ης Ιανουαρίου.

Η κυρία Κατερίνα Λιάπη, νοσηλεύτρια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κατταβιά, ξεκίνησε για το δρόμο της επιστροφής στις 23.00 με τη λήξη της βάρδιας, με τους υπόλοιπους συναδέλφους της με προορισμό τη Ρόδο.

Όμως η έντονη χιονόπτωση τους βρήκε στη μέση της διαδρομής και τελικά εγκλωβίσθηκαν περί τα 10 οχήματα και ένα λεωφορείο στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Αρχαγγέλου.

Απεγκλωβίσθηκαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αποκλείσθηκαν από το χιόνι στον Αρχάγγελο Ρόδου

Με την ανησυχία που προκλήθηκε, η ίδια σκέφθηκε ακαριαία να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Σκεφθήκαμε να πάρουμε κάποια τηλέφωνα, τα οποία δεν λειτουργούσαν εκείνη τη στιγμή, λόγω της κακοκαιρίας, κι αποφάσισα να επικοινωνήσω προσωπικά με τον Περιφερειάρχη, στην ιστοσελίδα του. Δεν το περίμενα, όμως αμέσως μου απάντησε και είδα ότι ο συντονισμός ήταν άψογος. Ήρθαν σε λίγα λεπτά ένα μηχάνημα που άνοιξε το δρόμο και η Αστυνομία και σιγά-σιγά άρχισαν να απεγκλωβίζουν τον κόσμο και να φεύγουν τα οχήματα. Επίσης ήλθαν και από τη γύρω περιοχή με 4Χ4 και βοήθησαν τον κόσμο, ενώ η Αστυνομία μας συνόδευσε μέχρι την πόλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον κ. Χατζημάρκο και συγχαρητήρια για την οργάνωση που υπήρξε», δήλωσε η ίδια στο Aigaio tv και τον δημοσιογράφο Τέρη Χατζηιωάννου.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πια μια πραγματικότητα στη ζωή μας. Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ την κυρία Λιάπη, γιατί από εκείνη πληροφορηθήκαμε το γεγονός κι αμέσως σήμανε συναγερμός και στήσαμε την επιχείρηση για όσους είχαν παγιδευτεί στο χιόνι, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Π ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΗΣ ΡΟΔΟΥ/ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ

Ευχαριστήριο εξέδωσε και το Σωματείο του ΑΗΣ Ρόδου/Κατταβιάς, όπου αναφέρονται τα εξής:

Απόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος τω Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ

Το να είσαι ακριβοδίκαιος δεν είναι απλά μία «υποχρέωση» αλλά ζήτημα αρχής. Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει το άδικο, το λάθος, το κακό έτσι έρχεται η ώρα που πρέπει να επισημάνουμε και το καλό.

Την ώρα που σε όλες τις πληγείσες περιοχές της χώρας δίδεται αγώνας προκειμένου να ομαλοποιηθούν καταστάσεις, εύσημα θα πρέπει να αποδώσουμε στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ στην έκκληση των εργαζομένων του εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κατταβιά Ρόδου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να απεγκλωβιστούν από το σημείο (Αρχάγγελο) όπου είχαν «κολλήσει» σχολώντας από την βάρδια τους.

Η αμεσότητα στην ανταπόκριση του Περιφερειάρχη αποδεικνύει όχι μόνο την σωστή προετοιμασία και λειτουργία του μηχανισμού αλλά και τον σεβασμό προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ και του έργου που επιτελούν. Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνδράμουν με τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση των δυσμενών καταστάσεων λόγω της κακοκαιρίας και ευχόμαστε ταχύτατη αποκατάσταση, χωρίς απώλειες, χωρίς δυσάρεστα φαινόμενα.

Για το Σω.Π ΑΗΣ Ρόδου
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Αλέξανδρος Τηλέμης Αικατερίνη Λιάπη

Ντυμένη στα λευκά και σήμερα η Ρόδος

Η Ρόδος με την κακοκαιρία «Ελπίς», μετά από 40 χρόνια, από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες ακραίες καιρικές συνθήκες και το νησί του Ήλιου ντύθηκε στα λευκά, με το χιόνι να καλύπτει τη μεγαλύτερη έκτασή του, πλην της πόλης.

Ακόμη και σήμερα τα χιόνια εξακολουθούν να καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως οι Καλυθιές, η Ψίνθος, τα Αφάντου, ο Αρχάγγελος, ο Προφήτης Ηλίας κλπ, ενώ τα μηχανήματα καθαρίζουν και σήμερα τα σημεία, όπου απαιτείται, για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα πρώτα χιόνια, η ΠΝΑΙ σε συντονισμό με το Δήμο Ρόδου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις εθελοντικές ομάδες ήταν επί ποδός κι έδιναν αγώνα για να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Όλο το κύριο οδικό δίκτυο των νησιών μας είναι λειτουργικό και συνεχίζουμε μόνο σε σημειακές παρεμβάσεις στα ορεινά λίγων περιοχών. Ομαλά επανερχόμαστε παντού. Το να διαχειρίζεσαι χιονιά σε νησιά, που δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, απαιτεί την υπερπροσπάθεια όλων και ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν αυτές τις ημέρες, για να διαχειριστούμε τον πρωτοφανή χιονιά που μας επισκέφθηκε, και ιδιαιτέρως τους εθελοντές. Προχωράμε, πιο έμπειροι και σταθερά αποφασισμένοι να αντέξουμε τις όποιες δυσκολίες και να κερδίσουμε το αύριο», δήλωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB.