Σε διεθνή Press Conference έγινε η παρουσίαση του «The Rhodes Co-Lab»
Περιφέρεια

Σε διεθνή Press Conference έγινε η παρουσίαση του «The Rhodes Co-Lab»

Σε 60 Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και με φόντο την Ρόδο, ο Υπουργός Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Πρόεδρος της TUI Group και ο Πρόεδρος της TUI Care Foundation παρουσίασαν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τον παγκόσμιο Τουρισμό

Σε διεθνή Press Conference έγινε η παρουσίαση του  «The Rhodes Co-Lab»

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, TUI Group και TUI Care Foundation οργάνωσαν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν στα διεθνή ΜΜΕ την πρωτοβουλία «THE RHODES CO-LAB».

Οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, που υποδέχθηκε στο μπαλκόνι του κτηρίου της Περιφέρειας με θέα το Μανδράκι, τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου TUI GroupFritz Joussen και τον Πρόεδρο του ιδρύματος TUI Care Foundation Thomas Ellerbeck για να «συναντήσουν» διαδικτυακά τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την πρωτοβουλία για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού της Ρόδου.

 

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι έλαβαν μέρος στη σύνδεση, η οποία διήρκεσε περίπου 1 ώρα, χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον και το πλήθος ερωτήσεων.

Πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είχε προηγηθεί η παρουσίαση του έργου, που έχει στόχο να αναδείξει τη Ρόδο σε έναν διεθνή φάρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραθεριστικών προορισμών.

 

Προχωράμε μπροστά στο μέλλον που μας αξίζει

«Υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή που ισχύει για όλες τις πολιτικές της Περιφέρειάς μας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: ότι το μέλλον ξεκινά σήμερα. Αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά είμαστε περήφανοι που λέμε ότι στα νησιά της Περιφέρειάς μας βγήκαμε πιο δυνατοί, πιο σίγουροι και αποφασισμένοι να πετύχουμε και στο μέλλον. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας είναι μια σύνθετη διαδικασία και κατανοούμε ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του. Πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη συμμαχία, με έναν ηγέτη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως ο Όμιλος TUI, υπερβαίνει τα στενά όρια της κοινής μας δέσμευσης σε αυτό το εγχείρημα. Είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης προς τη Ρόδο, προς τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και προς την Ελλάδα. Σήμερα, αποδεικνύουμε ότι η Βιωσιμότητα δεν είναι ουτοπία. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος ζωής. Είναι μία πρόσκληση σε συμμετοχή και δράση. Είναι το μονοπάτι προς την Ανάπτυξη και ο δρόμος να απαντήσουμε ολοκληρωμένα και αποφασιστικά σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, όπως στην ποιότητα ζωής, βελτίωση υποδομών, διατήρηση του μοναδικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, τον πολιτισμό, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το κοιτούν κατάματα και τολμούν να το αντιμετωπίσουν. Μαζί με τον όμιλο ΤUI και το TUI Care Foundation προχωράμε μπροστά στο μέλλον που μας αξίζει», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

 

Ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα: άνθρωποι, περιβάλλον, οικονομία

«Ο τουρισμός έχει πολλές θετικές επιπτώσεις – είναι μια αναγκαιότητα για καλό σκοπό. Χωρίς τουρισμό οι προορισμοί στερούνται επενδύσεων και άμεσων δαπανών από τους ταξιδιώτες. Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει σχεδόν καμία βάση για οικονομική ευημερία στους περισσότερους προορισμούς. Το THE RHODES CO-LAB μπορεί να λειτουργήσει ως εργαστήριο για τον βιώσιμο τουρισμό του μέλλοντος και να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτές τις επιπτώσεις. Καλούμε όλους στην τουριστική βιομηχανία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεισφέρουν ιδέες και καινοτομίες στο «THE RHODES CO-LAB». Σε αυτή τη δεκαετία βιώσιμης μεταμόρφωσης, το THE RHODES CO-LAB θα δείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει μια ολιστική προσέγγιση για μεγαλύτερη βιωσιμότητα – για τους ανθρώπους που ζουν σε προορισμούς, για ταξιδιώτες, για το περιβάλλον και για την τουριστική βιομηχανία», είπε από την πλευρά του ο Fritz Joussen, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI.

 

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το χειμώνα χτίζονται οι πρωταθλητές του καλοκαιριού», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου