Πολύχρωμα εποχικά φυτά στα παρτέρια της πόλης
Δήμος

Πολύχρωμα εποχικά φυτά στα παρτέρια της πόλης

 

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (ΔΠΠ) του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις μηνιαίες δραστηριότητές της, γνωστοποιεί ότι από 01/12/2021 έως 31/12/2021 πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες προκειμένου αφενός να ικανοποιηθούν σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και αφετέρου προκειμένου να υλοποιηθούν πάγιες δραστηριότητες και εργασίες της:

1. Κλάδεμα δέντρων πραγματοποιήθηκε σε δέντρα και δεντροστοιχίες που βρίσκονται: στις οδούς Κένεντυ, Τελχινών, Θ. Σοφούλη, Αμφιτρίτης, Θεοχάρη και Κυράς της Ρω. Επίσης, στο Πάρκινγκ του Δήμου, στις πλατείες Κύπρου (μπροστά στην Εθνική Τράπεζα) και Κυράς της Ρω και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν κοπές ξερών και επικίνδυνων δέντρων στην πλατεία Ακαδημίας και στις οδούς Δημοκρατίας, Βορείου Ηπείρου, Εθνικής Αντιστάσεως και Στέλιου Κωτιάδη.

2. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και κλάδεμα στους παρακάτω χώρους πρασίνου: στα παρτέρια της οδού Συρακουσών, στο παρτέρι του ΕΟΤ, στο παρτέρι που βρίσκεται στα 100 μαγαζιά, στα εργατικά του Καρακόνερου, στα παρτέρια των οδών Βεργίνας, Γ. Σεφέρη, Βενιζέλου, Καμείρου, Κανελλοπούλου, Ψαροπούλας και Κλαυδίου Πέππερ καθώς και στα παρτέρια των Αγίων Αποστόλων και του Μήδεια. Επίσης, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στη νησίδα της οδού Στέλιου Κωτιάδη, στη νησίδα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και στη νησίδα του Ροδινιού, στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο πάρκο του Ταχυδρομείου, στο πάρκο της οδού Χατζηαγγέλου, στο πάρκο της οδού Κοδριγκτώνος και στο πάρκο της οδού Στ. Καζούλη, στο 21ο Νηπιαγωγείο Ρόδου και στον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου.

3. Πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις εκατοντάδων, εποχιακών, καλλωπιστικών φυτών (αλεξάνδρες και κυκλάμινα) στους παρακάτω χώρους: στα παρτέρια που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας (μπροστά στο Δημαρχείο), στο παρτέρι που βρίσκεται στα 100 μαγαζιά, στο παρτέρι του ΕΟΤ, στα παρτέρια της Πλατείας Κύπρου, στο παρτέρι του Σταθμού Ταξί και στο παρτέρι όπου βρίσκεται το άγαλμα του Διαγόρα, στην Ψαροπούλα.

4. Εργαζόμενοι της υπηρεσίας, με ένα καλαθοφόρο όχημα, συνεργάστηκαν για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πόλη της Ρόδου.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει ότι συνεχίζει το έργο της καθημερινά, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, τις χειμερινές συνθήκες και τις κανονικές άδειες των υπαλλήλων. Ενημερώνει, επίσης, ότι πρόσφατα έχει γίνει εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου στα γραφεία της Υπηρεσίας, επειδή το παλιό καθιστούσε προβληματική την τηλεφωνική σύνδεση των πολιτών με υπηρεσιακά στελέχη, λόγω βλάβης που είχε υποστεί. Το πρόβλημα αυτό πλέον έχει αντιμετωπιστεί και οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και πάλι τηλεφωνικά με την Υπηρεσία, όπως κάνουν πάντα, εφόσον το επιθυμούν. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των γεωπόνων της Υπηρεσίας, βρίσκονται σε εξέλιξη οχτώ εργολαβίες πρασίνου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και στην πόλη της Ρόδου, το έργο των οποίων είναι ήδη ορατό.