Κρήτη – Κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από εφαρμογή στα κινητά τους για τον σεισμό
Ελλάδα

Κρήτη – Κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από εφαρμογή στα κινητά τους για τον σεισμό

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησε και πάλι την Κρήτη και έγινε αισθητός μέχρι τα Δωδεκάνησα

Σεισμός τώρα Ελλάδα: Ειδοποίηση στο κινητό τους μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό στην Κρήτη είπαν ότι έλαβαν πολλοί πολίτες. Πρόκειται για εφαρμογή της Google που, όπως εξήγησαν ειδικοί στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», στέλνει μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα όταν συμβαίνουν ισχυρές δονήσεις.

Η ειδοποίηση στα κινητά ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με τον σεισμό στην Κρήτη.

Σεισμός τώρα Ελλάδα: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Τετάρτης, 29 Δεκεμβρίου, την Κρήτη αναστάτωσε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος είναι στα 46,6 χλμ.

Όπως δήλωσε στο OPEN TV ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν νότια της Κρήτης και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα έχει επιπτώσεις στα κτίρια της περιοχής. Αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Λέκκας: Δεν φαίνεται να συνδέεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, δήλωσε πως αν και ο σεισμός σημειώθηκε σε σημαντικό εστιακό βάθος, διερευνάται το αίτιο γένεσης.

Φαινομενικά όπως επεσήμανε, ο νέος αυτός σεισμός δε φαίνεται εκ πρώτης να συνδέεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, όμως η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο νησί τους τελευταίους 8 μήνες ανησυχεί τους ειδικούς.

«Ο νέος σεισμός μας βάζει σε διαδικασία διερεύνησης. Μάλλον πρόκειται για ένα ρήγμα πάνω στο τόξο και με βάση αυτό δεν περιμένουμε πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα. Ελπίζουμε να μην συνδέεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου, όμως μας ανησυχεί ιδιαίτερα η διέγερση στο θαλάσσιο χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.