Ναυάγιο στην Πάρο : Στους 16 ανήλθαν οι νεκροί
Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πάρο : Στους 16 ανήλθαν οι νεκροί

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Οι άνθρωποι που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Πάρο, ενώ οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το parianostypos.gr:

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό alarm phone στο twitter, όπου παρέχεται ανεξάρτητη υποστήριξη στους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, το σκάφος έβαλε νερά και οι άνθρωποι βρέθηκαν στο νερό.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.