Super Cup : Όλα έτοιμα στη Ρόδο για τη γιορτή του βόλεϊ
Περιφέρεια

Super Cup : Όλα έτοιμα στη Ρόδο για τη γιορτή του βόλεϊ (Φωτο)

Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του κατόχου του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Φοίνικα ΟΝΕΧ παραχώρησαν σήμερα  Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων  Γιώργος Λεονταρίτης,  οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρος Κολιάδης  και ο υπεύθυνος αθλητισμού και εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Νικολής

Super Cup : Όλα έτοιμα στη Ρόδο για τη γιορτή του βόλεϊ

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας θα γίνει την Τετάρτη στις 19:15 στο γυμναστήριο της Καλλιθέας στη Ρόδο και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ-3.

 Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που διοργανώνουμε το Super Cup ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες, όπως είναι  ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος

Όπως τόνισε ο κ .Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου «Η Περιφέρεια Νοτίου αγαπάει το βόλεϊ. Είμαστε χαρούμενοι, που εκτός από το Φοίνικα, έχουμε κι άλλες δύο μεγάλες ομάδες στις Κυκλάδες.

Στη Σύρο χτυπάει η καρδιά του βόλεϊ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μαζί με τον Δήμο Ρόδου και τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, διοργανώνουμε στο όμορφο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας το Super Cup και θα χαρούμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο.

Θέλουμε να δώσουμε ένα όμορφο μήνυμα, ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, βγάζει υγεία. Ο αθλητικός χώρος είναι ευγενής και σ’ αυτόν οφείλουμε να σπρώξουμε τη νεολαία μας. Κι αυτό γιατί μας δίνει διέξοδο στα κοινωνικά αδιέξοδα δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη που έφτιαξε το μεγαλύτερο πρόγραμμα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων σε πανελλήνιο επίπεδα. Έχουμε εκσυγχρονίσει περίπου 80 γήπεδο, τα οποία έχουμε χρηματοδοτήσει. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό, γιατί είναι η υγιέστερη δραστηριότητα, στην οποία πρέπει να στρέψουμε τα παιδιά μας.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρο Κολιάδη και τον υπεύθυνο του αθλητισμού στην Περιφέρεια Νίκο Νικολή που δούλεψαν σκληρά.

Η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο πάντα θα διοργανώνουν μεγάλες και πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις.

Στο καλεντάρι μας βρίσκονται σπουδαίες εκδηλώσεις και για τη νέα χρονιά και μπορώ να πω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποκτήσει ερωτική σχέση με το βόλεϊ. Συγχαρητήρια και στις δύο πολύ μεγάλες ομάδες για την πορεία τους και εύχομαι ο καλύτερος να σηκώσει το κύπελλο στη Ρόδο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Αντώνης Καμπουράκης επεσήμανε τα εξής :

Με χαρά υποδεχόμαστε στη Ρόδο, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τον τελικό του SUPER CUP Πετοσφαίρισης, μεταξύ των ομάδων του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΦΠ» και του «ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ». Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, θα είμαστε  στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας για να απολαύσουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Πάνω από όλα είμαστε ευτυχείς που μετά από αρκετό καιρό και έπειτα από όλες τις δυσκολίες που περάσαμε, θα έχουμε τη δυνατότητα, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να παρακολουθήσουμε το SUPER CUP Πετοσφαίρισης στο νησί μας, να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στον Αθλητισμό. Στη Ρόδο, εκτός από ομάδες βόλεϊ, υπάρχουν αρκετές ακαδημίες.

Πολλά από τα νέα παιδιά ονειρεύονται να έχουν την εξέλιξη και την πορεία των ινδαλμάτων τους και θα τους δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές.

Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει τον αγώνα αυτό μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού-Πολιτισμού (ΔΟΠΑΡ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η νίκη θα είναι για το Ροδιακό λαό, για το Δήμο μας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για όλη την Ελλάδα.

Ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού , Κώστας Στιβαχτής  παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον  Δήμο Ρόδου

Όπως τόνισε «Είναι καλό ότι το βόλεϊ απλώνεται παντού και η Ρόδος έχει πάρει πολλά σημαντικά τουρνουά.

Ευχαριστώ επίσης όλους αυτούς που «τρέχουν»  τη διοργάνωση είπε χαρακτηριστικά  Το Super Cup επί σειρά ετών δεν γινόταν και θέλω να πιστεύω ότι πλέον θα καθιερωθεί. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων. Εμείς φυσικά ήρθαμε στη Ρόδο για να κατακτήσουμε το Super Cup.

Ο Προπονητής του Ολυμπιακού  Δημήτρης Καζάζης από την πλευρά του επεσήμανε ότι  «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία, νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε στη Ρόδο. Το Super Cup έχει να διεξαχθεί περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι μία γιορτή για το βόλεϊ και θα αποτελέσει διαφήμιση για το άθλημα. Η φιλοξενία στη Ρόδο είναι υπέροχη και νιώθουμε τη ζεστασιά των ανθρώπων. Θα προσπαθήσουμε να σας ανταμείψουμε μ’ ένα καλό παιχνίδι, το οποίο δεν έχει αύριο. Εύχομαι να το απολαύσουμε όλοι».

Ο αρχηγός του Φοίνικα Σύρου, Ανδρέας Φράγκος  «Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, είναι πολύ ζεστή. Είναι ένα  παιχνίδι γιορτή για το βόλεϊ και είναι σημαντικό ότι ξαναγίνεται. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο κόσμος να απολαύσει πλούσιο θέαμα» δήλωσε

Ο νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX.  Γιόσκο Μιλενκόσκι (Joško Milenkoski) δήλωσε :

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρόδο. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο νησί. Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αφού είναι ένας πολύ σπουδαίος αντίπαλος. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς με τους παίκτες μας, αλλά είναι μεγάλη ευκαιρία για μας να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο. Η αυριανή ημέρα είναι σημαντική για το βόλεϊ ».

O Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, αφού ευχαρίστησε όλους για την άψογη διοργάνωση, επεσήμανε ότι :

 “Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος πως θα δούμε έναν υπέροχο αγώνα και μία εξαιρετική διοργάνωση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι περισσότερες διοργανώσεις στο βόλεϊ έχουν γίνει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Υπάρχει ένας οργασμός αθλητικών διοργανώσεων για το βόλεϊ σε όλο το Νότιο Αιγαίο και το άθλημα παραμένει πάντα σε υψηλό επίπεδο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λεονταρίτης