ΔΟΠΑΡ : Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ
Εκδηλώσεις

ΔΟΠΑΡ : Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει την Πέμπτη
23/12/2021 και ώρα 17.30μμ στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ, την μουσική παράσταση με τίτλο:
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ».
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι κλασσικού τραγουδιού με άριες από γνωστές όπερες, μιούζικαλ ,μελωδίες του διεθνούς ρεπερτορίου, καθώς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο κλίμα της εορταστικής περιόδου.
Το μουσικό σύνολο αποτελείται από τους σολίστ:
Ζωή Κοκκαλά ( Σοπράνο)
H Ζωή Κοκκαλά γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973. Έκανε σπουδές πιάνου και κλασικού τραγουδιού στο Σύγχρονο ωδείο Αθήνας , στην τάξη του Γιώργου Ζερβάνου απ’ όπου πήρε δίπλωμα με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 2002. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις σε συναυλιακούς χώρους και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια φωνητικής σε αρκετά ωδεία της Αθήνας και από το 2004 ζεί και διδάσκει στη Ρόδο. Είχε συμμετοχή ως σολίστ σε πληθώρα συναυλιών κλασικής κι έντεχνης μουσικής, εντός και εκτός Ρόδου. Έχει συνεργαστεί με τη μικτή χορωδία , το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου, Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και με τους περισσότερους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Καραγιαννιό.
Ελπιδοφόρος Ραϊσάκης ( Βαρύτονος )
Ξεκίνησε τις σπουδές μονωδίας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Σπυρίδωνος Παυλάκη. Συνέχισε στη Ρόδο με την Ζωή Κοκκαλά και εν συνεχεία στην Αθήνα με τον Ιωάννη Κάβουρα . Έχει συμμετάσχει σε χορωδίες κι έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ κλασσικού
τραγουδιού. Είναι δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής και τραγουδιού.
Πηνελόπη Καλαφατά ( Πιάνο)
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Σύμης με την καθηγήτρια Σ. Χατζηστρατή και συνέχισε παίρνοντας πτυχίο με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της Α. Κορέλη και τον τίτλο του Διπλώματος από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης σολίστ και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή. Έχει παρακολουθήσει ενεργά masterclasses με πιανίστες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων οι: France Clidat, Aquiles Delle Vigne, L. Boyiadjieva, R. Boldorini, P. Raskin, Δ. Τουφεξής κτλ. και έχει συνδράμει με την “Sinfonietta” Αθηνών σε έργο για ορχήστρα και τρία πιάνα (2017).
Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές έχει ολοκληρώσει σπουδές στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο τμήμα «Προστασίας Μνημείων» από την Αρχιτεκτονική σχολή Ε.Μ.Π. σε συνεργασία με το Politecnico di Torino.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Ευάγγελος Σπάρταλης.
Είσοδος ελεύθερη.
Θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα (Covid-19).
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 23/12 ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΝ ΩΡΑ 17:30 opera neapolitan songs musical christmas songs ΖΩΗ ΚΟΚΚΑΛΑ σοπράνο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΡΑΪΣΑΚΗΣ βαρύτονος ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΛΑΦΑΤΑ πιάνο ΔΟΠΑp"