Η Ρόδος λέει «ΝΑΙ» στην ανακύκλωση
Περιβάλλον

Η Ρόδος λέει «ΝΑΙ» στην ανακύκλωση

Με μεγάλη ευχαρίστηση ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας μας. Οι προσπάθειές μας μέσα από την ενημέρωση και τις δράσεις μας για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος με καθαρά δάση, ρέματα και αποφυγή “μπαζωμένων” εκτάσεων στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Τα ΑΕΚΚ που παράγονται στη Ρόδο από τον Ιούνιο του 2021 αποτίθενται στις Μονάδες Επεξεργασίας που συνεργαζόμαστε με στόχο την ανάκτηση και την επαναχρησιμοποίησή τους.

Αυτή η νέα, για τα δεδομένα της Ρόδου, πρακτική που μας εντάσσει στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας υποστηρίζεται όλο και περισσότερο από τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού.

Γράφημα Ιουνίου – Νοεμβρίου 2021

 

‘Όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν ανακυκλωθεί 21.749,12 τόνοι αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων. Απόβλητα που πριν από τη λειτουργία μας θα είχαν καταλήξει σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με αποτέλεσμα την ρύπανση και την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος.

Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή και διαχείριση ΑΕΚΚ. Συγκεκριμένα μεγάλη είναι η συμβολή των μηχανικών της Ρόδου αλλά κυρίως των συνεργατών μας, συμβεβλημένων μεταφορέων, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στη νομοθεσία και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και με περιβαλλοντική συνείδηση, συμβάλλουν για ένα καθαρό νησί.

Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.

 

Δωδεκανησιακή Ανακύκλωση ΑΕΚΚ