Συνάντηση συνεργασίας Μπάρδου Χρήστου με τον σύλλογο Πολυπολιτισμικών Οικογενειών Ρόδου
Περιφέρεια

Συνάντηση συνεργασίας Μπάρδου Χρήστου με τον σύλλογο Πολυπολιτισμικών Οικογενειών Ρόδου

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Πολυπολιτισμικών Οικογενειών Ρόδου, Ann Marie Hastie, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Χρήστος Μπάρδος, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και συζήτησαν θέματα συνεργασίας με τον Σ.Π.Ο.Ρ.
Διαπιστώθηκε ότι δίνεται έμφαση, ώστε να μην ξεχαστεί η μητρική γλώσσα, η κουλτούρα, και οι παραδόσεις των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι μητέρες αυτών των οικογενειών. Συνεπώς, η σημασία της λειτουργείας αυτού του σχολείου κρίνεται απαραίτητη και ουσιώδης. Ταιριάζει και στην παράδοση του τόπου μας, που συνεχίζει και σήμερα να είναι κέντρο διαφορετικών πολιτισμών και ενσωματώνει με επιτυχία ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, χρώματος και εθνικότητας.
Στο εναλλακτικό αυτό σχολείο διδάσκονται αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, ολλανδικά, φιλανδικά, σουηδικά, ιταλικά στα παιδιά των οικογενειών που έχουν δύο ιθαγένειες.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της διατήρησης των δεσμών με τις χώρες αυτές και θεωρεί τους μικρούς μαθητές και τις μητέρες τους, πρεσβευτές της Ρόδου στις χώρες τους.
Στα πλαίσια της γνωστοποίησης αυτού του εξειδικευμένου σχολείου, πραγματοποιείται οικολογικό παζάρι στο προαύλιο του χώρου την Κυριακή 14 Νοεμβρίου το πρωί.
Ο Χρήστος Μπάρδος έδωσε συγχαρητήρια στο διδακτικό προσωπικό και μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για επιτυχία στους στόχους που έχουν τεθεί.
Το Γραφείο Τύπου