Διοικητές Νοσοκομείων: Στη δημοσιότητα η αξιολόγηση για πρώτη φορά Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας
Ελλάδα

Διοικητές Νοσοκομείων: Στη δημοσιότητα η αξιολόγηση για πρώτη φορά Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας

 

Αλλαγές σε Διοικητές Νοσοκομείων αναμένεται να κάνει το υπουργείο Υγείας μετά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης η οποία θα δημοσιοποιηθεί

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει τα επόμενα 24ωρα την αξιολόγηση που έγινε στους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της διαφάνειας που θέλει να ακολουθήσει, προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που έγινε σε όλα τα στελέχη των νοσοκομείων εδώ και κάποιους μήνες.

Την αξιολόγηση έχουν πραγματοποιήσει οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες που είχαν ορισθεί από την κυβέρνηση.

Πρόκειται για την 2η αξιολόγηση που έχει γίνει στους Διοικητές Νοσοκομείων που έχουν διορισθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η πρώτη αξιολόγηση είχε γίνει πέρυσι ενώ στο τέλος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε και η 2η αξιολόγηση.

 

Ήδη με βάση τα αποτελέσματα έχει αποφασισθεί να αλλάξουν κάποια πρόσωπα, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Αλλαγές σε Διοικητές Νοσοκομείων

Ειδικότερα με βάση την αξιολόγηση η κυβέρνηση αναμένεται να απομακρύνει κάποιους Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι δεν απέδωσαν τα μέγιστα.
Τα κριτήρια που αξιοποιήθηκαν για την αξιολόγηση ήταν η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων και τα αποθεματικά, τα χρέη προς τους προμηθευτές και αν αυτά έχουν αποπληρωθεί, η διαχείριση της πανδημίας, η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και μονάδων, καθώς μεταξύ άλλων και ο τρόπος συνεργασίας με τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες.

Στο μεταξύ όμως έτοιμη είναι στο υπουργείο Υγείας και η λίστα με τα ονόματα των προσώπων που θα διορισθούν προσωρινά σε θέσεις Διοικητών και αναπληρωτών όπου έχουν δημιουργηθεί κενά το τελευταία διάστημα, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

 

Να σημειωθεί ότι κάποιες θέσεις σε Διοικήσεις είναι κενές εξαιτίας παραιτήσεων που έγιναν τους προηγούμενους μήνες και δεν είχαν καλυφθεί.

Θα ακολουθήσει προκήρυξη ώστε να βρεθούν οι υποψήφιοι και να διορισθούν με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.