ΔΕΥΑΡ : "Δύσκολα και ταυτόχρονα παραγωγικά τα δυο πρώτα χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής"
Δήμος

ΔΕΥΑΡ : “Δύσκολα και ταυτόχρονα παραγωγικά τα δυο πρώτα χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής”

 

Το σημαντικό και μετρήσιμο έργο της δημοτικής αρχής που αποτυπώνεται στα έργα που εκτέλεσε ή πρόκειται να ολοκληρώσει η ΔΕΥΑΡ σε όλο το νησί παρουσίασε η διοίκησή της.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου παρουσία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ο Πρόεδρος της Βασίλης Μανέττας, ο Αντιπρόεδρός της Σπύρος Σπυρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Γιώργος Υψηλάντης αναφέρθηκαν αναλυτικά στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης

Ο  πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΔΕΥΑΡ  κ. Λ Καρανικόλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά για την καλή  λειτουργία της επιχείρησης , κάνοντας  επίσης  γνωστό ότι σε λίγους μήνες οι περισσότεροι συνάδελφοι του θα συνταξιοδοτηθούν .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΕΤΤΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ

Τα δύο πρώτα χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Αντώνη Καμπουράκη, με  Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Μανέττα και τον Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και επικεφαλής της υπηρεσιακής δομής τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Υψηλάντη, υπήρξαν τρομερά δύσκολα και ταυτόχρονα εξαιρετικά παραγωγικά.

Δυο χρόνια που σημαδεύτηκαν από απίστευτες δυσκολίες, που σε άλλες συνθήκες θα οδηγούσαν την Επιχείρηση με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, όπως πολλές Κασσάνδρες προέβλεπαν κατά καιρούς. Βεβαίως διαψεύσθηκαν!

Παραλάβαμε τον Οκτώβριο του 2019, μια δύσκαμπτη έως παράλυτη ΔΕΥΑΡ, δέσμια αγκυλώσεων και στερεότυπων δεκαετιών. Αντιλήψεων που εξαντλούνταν στην άποψη, «μα έτσι λειτουργούμε δεκαετίες τώρα, γιατί να αλλάξουμε»;

Παραλάβαμε μια ΔΕΥΑΡ εξαντλημένη οικονομικά και ταυτόχρονα αντιπαραγωγική και σπάταλη. Μια ΔΕΥΑΡ που δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων και κυρίως στις ανάγκες των απομακρυσμένων χωριών που στέναζαν για μικροπράγματα, κυριολεκτικά για τα αυτονόητα.

Η χρηματοδοτική περίοδος (ΕΣΠΑ 2014-2020) έφτανε στο τέλος της και η ΔΕΥΑ Ρόδου, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας, είχε εντάξει μια προμήθεια και δυο μικρά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, που το μεγαλύτερο μέρος τους υλοποιήθηκε από εμάς. Εννοείται ότι δεν βρήκαμε ούτε μια κόλλα χαρτί, ούτε μια μελέτη, ούτε μια ώριμη πρόταση για την διεκδίκηση χρηματοδότησης κατασκευής κάποιου σοβαρού έργου. Μόνο βερεσέδια σε εργολάβους και προμηθευτές, που τους έτρεχαν προεκλογικά να τους κάνουν κάποια θελήματα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγους μήνες μετά μας βρήκε και η πανδημία με τις οικονομικές της κυρίως συνέπειες που μας ταλαιπωρούν έως σήμερα. Δεν θα βγάζαμε πέρα, αν η κυβέρνηση δεν μεριμνούσε για την χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής και τη δανειοδότηση από τον Δήμο.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη μας και στήριξε τη ΔΕΥΑΡ στην πιο κρίσιμη ώρα. Τώρα έχουμε κι άλλη μια κρίση να διαχειριστούμε, οικονομική μόνο αυτή τη φορά, την τρομακτική αύξηση του κόστους καυσίμων, ενέργειας και υλικών.

Αναφερθήκαμε σε όλα αυτά, για να γνωρίζει ο καθένας από που και με ποιες προοπτικές ξεκινήσαμε και να εκτιμήσει στις σωστές του διαστάσεις το που φτάσαμε.

Στη διετία αυτή, εκμεταλλευτήκαμε την εσωστρέφεια της πανδημίας, για να φύγουμε μπροστά με δυναμισμό και εξωστρέφεια και να βάλουμε τη ΔΕΥΑΡ σε εντελώς νέες βάσεις. Κι είναι ειλικρινά πιο δύσκολο να επαναπροσδιορίζεις και να χτίζεις κάτι που υπάρχει και λειτουργεί, από το να χτίζεις κάτι εντελώς νέο από την αρχή.  Κινηθήκαμε σε πολλά και παράλληλα επίπεδα. Σηκώσαμε όλα τα προβλήματα που για δεκαετίες κρύβονταν κάτω από το χαλί και ανοίξαμε πολλά νέα μέτωπα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της Επιχείρησης.

Σημαντικές δομικές αλλαγές έγιναν στον τρόπο λειτουργίας της Επιχείρησης. Νέος ΟΕΥ, νέα οργανωτική διάρθρωση, αξιοποίηση παλιών και έμπειρων στελεχών που για χρόνια βρίσκονταν στο «ψυγείο», ανάδειξη νέων στελεχών και αξιοποίηση εργαζομένων που μέχρι τότε είχαν χαρακτηρισθεί απλώς «για τα αζήτητα».

Θεαματική αλλά και πολύ χρήσιμη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ήταν η μετάβαση της ΔΕΥΑΡ από την εποχή του «λίθου και του χάρτου» στη νέα ψηφιακή εποχή και στις εφαρμογές της, που πλέον αποτελούν κινητήριο μοχλό της λειτουργίας της. Στην κατεύθυνση αυτή, απομένουν να γίνουν πολλά ακόμα βήματα. Αρκετά από αυτά προετοιμάζονται ήδη και θα είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας σύντομα. Ενδεικτικά θα αναφέρω, το θέμα ρύθμισης οφειλών μέσω εφαρμογής, η εξόφληση λογαριασμών σε ΑΤΜ-ΔΕΥΑΡ σε κομβικά σημεία του νησιού, κλπ.

Στον οικονομικό τομέα, φρενάραμε την σπατάλη, νοικοκυρέψαμε τα πράγματα, εκσυγχρονίσαμε τις διαδικασίες συναλλαγών με τους πολίτες, μειώσαμε τον ρυθμό αύξησης των ανείσπραχτων απαιτήσεων.

Απαλλάξαμε τους ιδιοκτήτες από την απαράδεκτη για χρόνια απαίτηση της ΔΕΥΑΡ να πληρώνουν αυτοί τα φέσια που τους άφηναν οι νοικάρηδες, την ίδια ώρα που η ΔΕΥΑΡ δεν φρόντιζε να εισπράξει τις απαιτήσεις της όσο αυτοί βρίσκονταν στο ακίνητο.

Και πολλά άλλα που θα σας παρουσιάσει ο Αντιπρόεδρος κ. Σπυρόπουλος.

Εκεί που χρειάστηκε βεβαίως να γίνει τεράστια δουλειά, είναι η πλήρης αναμόρφωση του τεχνικού τομέα της ΔΕΥΑΡ και η μετάβαση από την πλήρη απραξία, στην καταιγιστική θα έλεγα παραγωγή τεχνικού έργου. Πιο συγκεκριμένα στο θέμα αυτό θα αναφερθεί ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Αισθάνομαι περήφανος για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλει ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, τα μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης, αλλά και οι καθημερινοί συνεργάτες μου, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ.

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και με περισσότερη δύναμη, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη!

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ

Δεν θ’ αναφερθώ στο τι παραλάβαμε τον Οκτώβριο του 2019. Τα έχουμε πει με στοιχεία και αριθμούς στο παρελθόν. Τρεις λέξεις μόνο. Αδιαφορία, σπατάλη και βερεσέδια.

Απ’ αυτά ξεκινήσαμε την πρώτη μέρα. Με ενδιαφέρον και μελέτη της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑΡ. Με άμεσο περιορισμό κάθε σπατάλης. Με τακτοποίηση των οφειλών της Επιχείρησης προς ανθρώπους που ενώ τους έβαλαν να κάνουν δουλειές, τους άφησαν κυριολεκτικά στον «αέρα».

Ξεκινώντας το 2020, βρεθήκαμε αμέσως στα βαθιά. Πανδημία!

Το 2020 αποδείχθηκε η χρονιά, που μπορούσε να οδηγήσει τη ΔΕΥΑΡ στον όλεθρο. Δεν το αφήσαμε να συμβεί. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο πήραμε τις πιο γενναίες αποφάσεις:

  • Να αναζητήσουμε τις δικές μας απαιτήσεις από τρίτους, όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες.
  • Ν’ αξιοποιήσουμε κάθε κρατική βοήθεια (επιστρεπτέες προκαταβολές)
  • Ν’ αναζητήσουμε βοήθεια από τον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος, ο κ. Καμπουράκης και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανταποκρίθηκαν άμεσα και καθοριστικά!

Οι αριθμοί για το 2020, τα λένε όλα:

  • Τα έσοδα μειώθηκαν, κατά 5.451.237,82€ (-25,37%)
  • Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 98%.
  • Κι όμως δεν κλείσαμε τη χρήση με ζημιά. Κλείσαμε με κέρδος μόλις 42.954,13€. Ελάχιστο μεν, αλλά σε κάθε περίπτωση με κέρδος!
  • Τα καταφέραμε εξυπηρετώντας παράλληλα στο ακέραιο όλες μας τις υποχρεώσεις (μισθολογικές, ασφαλιστικές, δανειακές, λογαριασμούς, κλπ).

Πως τα καταφέραμε;

  • Μειώσαμε τις δαπάνες μας κατά 2.996.565,00€.
  • Μειώσαμε τον ρυθμό αύξησης των ανείσπρακτων οφειλών που πριν από εμάς, έφτανε κατά μ.ο. στα 5.252.695,00€ ετησίως, στα 1.613.173,00€ (-70%).
  • Παρά την θετική πρόθεση του κ. Δημάρχου αλλά και την πρόβλεψη όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η ΔΕΥΑΡ θα χρειαστεί κι άλλη και ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση απ’ αυτήν που ζήτησε, εμείς εμείναμε σ’ αυτήν. Πατήσαμε γερά στα πόδια μας και τα καταφέραμε.

Κι αντίθετα απ’ ότι θα περίμενε κανείς:

  • Αυξήσαμε τις επενδύσεις το 2020 στα 4.361.248,00€ από τα 2.940.276,64€ του 2019 (αύξηση 48,33%).
  • Ανοίξαμε το μέτωπο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΡ και των δομικών αλλαγών της Επιχείρησης, που κι αυτό σε πρώτο στάδιο δημιουργούσε δυσκολίες στην είσπραξη των εσόδων.

Με τις ίδιες δυσκολίες, αλλά και με την ίδια συνετή διαχείριση και καθημερινή παρακολούθηση των μεγεθών, μπήκαμε και στο 2021. Το 2021, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία ήταν και δυστυχώς ξαναείναι παρούσα. Είχαμε lock down μέχρι τον Ιούνιο. Επιπλέον φέτος προχωράμε χωρίς καμιά εξωτερική βοήθεια. Κι ελπίζουμε να μην χρειαστεί.

Παρά το ότι βεβαιώθηκαν (δικαστικά) αναδρομικές οφειλές προς τους εργαζόμενους ύψους 1.200.000,00€, εντούτοις οι προβλέψεις μας είναι ότι και φέτος θα μειώσουμε τις δαπάνες κατά 1.000.000,00 περίπου κι οι επενδύσεις αγγίζουν ήδη τα 3.200.000,00€. Λογιστικά η χρονιά θα κλείσει με κέρδη στα επίπεδα του 2019!

Από όσα ήδη αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα είναι απλά:

Μπροστά στην κρίση και τις οικονομικές της συνέπειες, αλλά και στη νέα κρίση που θα μας ματώσει, αυτή δηλαδή της αύξηση της τιμής των καυσίμων και του ενεργειακού κόστους που ήδη έχει ξεκινήσει, στεκόμαστε ΟΡΘΙΟΙ.

Δεν κλειστήκαμε στο καβούκι μας, δεν λειτουργήσαμε συντηρητικά. Αντίθετα, ανοιχτήκαμε και λειτουργήσαμε ανατρεπτικά!

Την ίδια ώρα κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο, ήρθαμε πιο κοντά στον κόσμο, στις ανάγκες, στις δυσκολίες και στα καθημερινά προβλήματά του.

Με συνεχείς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου:

  • Χορηγήσαμε Έκπτωση Συνέπειας 10%
  • Υιοθετήσαμε Διακανονισμό Οφειλών, έως και 48 μηνιαίες δόσεις
  • Υιοθετήσαμε την εφ’ άπαξ εξόφληση οφειλών με έκπτωση επί του συνόλου
  • Εγκρίναμε τη Δήλωση Υδρομέτρων, χωρίς χρέωση και πρόστιμα έως 31.12.2021
  • Απαλλάξαμε από τα τέλη αποχέτευσης, όσους διαχειρίζονται τα λύματά τους με φυσικές μεθόδους, φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Δώσαμε τη Δεύτερη Ευκαιρία διατήρησης της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων.
  • Τροποποιήσαμε τον τρόπο εφαρμογής της τεκμαρτής χρέωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τα έτη 2020-2021. Η τεκμαρτή κατανάλωση νερού ειδικά για το 2020 θα γίνεται βάσει πραγματικών στοιχείων πληρότητας. Και επί της αξίας αυτής τα έτη 2020-2021 δεν θα επιβάλλεται πλέον το τέλος έργων (80%) αλλά μόνο το τέλος αποχέτευσης
  • Λύθηκε επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια το πρόβλημα με τον ορισμό αντικαταστάτη ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2016 .

Ο έλεγχος του συγκεκριμένου έτους βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθεί θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και στον έλεγχο των επόμενων ετών.

Ο έλεγχος των χρηματοοικονομικών καταστάσεων και η τήρηση των νόμιμων ελεγκτικών διαδικασιών πέρα από νομική υποχρέωση, για εμάς αποτελεί ουσιώδη επιλογή επιβεβαίωσης του χρηστού χαρακτήρα της διοίκησης.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑΡ

Αναλυτικά  με πίνακες και στοιχεία μίλησε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

Έργα και Ημέρες, της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.

Στην προηγούμενη περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020), οι Διοικήσεις της ΔΕΥΑΡ κατάφεραν να εντάξουν:

Εξασφάλισαν χρηματοδότηση (ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου & ΠΔΕ), για τα παρακάτω:

 

Όπως είπε ο κ. Υψηλάντης αναλυτικά: 

Στην προηγούμενη περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020), οι Διοικήσεις της ΔΕΥΑΡ κατάφεραν να εντάξουν:

Εξασφάλισαν χρηματοδότηση (ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου & ΠΔΕ), για τα παρακάτω:

Συμπερασματικά, κατάφεραν να δεσμεύσουν πόρους από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού ύψους 9.289.276,00 €. Το ποσό αυτό ήταν εξαιρετικά φτωχό για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΡ, που συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε (5) μεγαλύτερων ΔΕΥΑ της χώρας!

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Όπως προκύπτει αβίαστα από τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των έργων, το 84,27% των έργων αυτών, εκτελέσθηκαν από τη σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, στα δύο αυτά χρόνια.

Η ΝΕΑ ΔΕΥΑΡ – ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Με στοιχεία και αριθμούς

Η αποκατάσταση βλαβών και η εξυπηρέτηση πελατών (συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, μικροεπεκτάσεις, αντικαταστάσεις δικτύων, κλπ) είναι πολύ πιο γρήγορη από ποτέ.

Η δικαιολογία «δεν έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε χειριστές, δεν έχουμε προσωπικό», πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει!

Σε κάθε Δημοτική Ενότητα του νησιού έχουμε μισθωμένα μηχανήματα και φορτηγά με τους χειριστές τους, υποστηρίζοντας το προσωπικό μας στη δουλειά του.

Έχουμε μοιράσει το νησί σε τρεις μεγάλες περιοχές (Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Ρόδος). Σε κάθε μια απ’ αυτές, υπάρχει ένας εργολάβος που με προσωπικό, μηχανήματα και υλικά δικά του, φτιάχνει τις βλάβες που δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε εμείς με δικά μας μέσα και προσωπικό.

Κλείνουμε πληγές εγκατάλειψης δεκαετιών

Συντηρήσαμε, επισκευάσαμε και ασφαλίσαμε: 100 Γεωτρήσεις, 150 Αντλιοστάσια, 30 Δεξαμενές νερού, 250 Ηλεκτρικούς πίνακες αντλιοστασίων και δεξαμενών νερού και 15 Α/Σ λυμάτων, 25 Αντλίες λυμάτων και 7 Η/Ζ.

Ηλεκτροδοτήσαμε: 60 Νέα αντλιοστάσια νερού και 19 Δεξαμενές νερού

Ανορύξαμε: 15 Νέες Γεωτρήσεις & συνεχίζουμε τις ανορύξεις σε 3 Δημοτικές Ενότητες.

Τοποθετήσαμε:: 40 Νέους οικίσκους στέγασης χλωριωτών και αυτοματισμών, 17 Νέες αντλίες λυμάτων και 3 Οικίσκους & περιφράξεις σε Α/Σ λυμάτων

Έργα Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Μελετήσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε 3 μεγάλα έργα στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το πρώτο δημοπρατείται σε λίγες μέρες και τα άλλα δύο δημοπρατήθηκαν ήδη.

  • «Αναβάθμιση – Αντικατάσταση Εξοπλισμού ΕΕΛ στη θέση ΒΟΔΙ, με λειτουργία και συντήρηση» Προϋπολογισμός: 17.720.000,00€ –  Χρηματοδότηση: 7.500.000,00€
  • «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κοινότητας Αρχαγγέλου Δήμου Ρόδου» Προϋπολογισμός: 4.450.000,00€
  • «Προμήθεια εγκατάσταση Ευφυών Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας στα δίκτυα πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Ρόδου» Προϋπολογισμός: 5.889.500,00€

Έργα ώριμα που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση

Μελετήσαμε, ωριμάσαμε και καταθέσαμε για χρηματοδότηση 5 νέες Πράξεις (3 έργα & 2 μελέτες). Μόλις εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε.

Έργα ώριμα που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση έως 31/12/2021

Μελετήσαμε τις παρακάτω 4 νέες Πράξεις που θα έχουν πλήρη ωριμότητα υποβολής για χρηματοδότηση έως τις 31/12/2021. Μόλις αυτό γίνει, θα δημοπρατηθούν.

Έργα σε στάδιο μελέτης, με ωριμότητα εντός του 2022

Μελετούμε ήδη τις παρακάτω 4 νέες Πράξεις. Θα έχουμε ωριμότητα υποβολής για χρηματοδότηση έως τις 31/12/2022

Αν αθροίσει κανείς τα ποσά των προηγούμενων πινάκων, θα διαπιστώσει ότι έως το τέλος της επόμενης χρονιάς θα υπάρχει ωριμότητα για την υλοποίηση ενός κολοσσιαίου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 114.252.318,43 €, χωρίς τον ΦΠΑ. Και όλα αυτά, από το «ούτε μια κόλλα χαρτί»! Βεβαίως αναφερόμαστε μόνο σε χρηματοδοτούμενα έργα κι όχι σε έργα από ίδιους πόρους.

Η σημερινή ΔΕΥΑΡ, είναι αποφασισμένη να απορροφήσει κάθε διαθέσιμο ευρώ από τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ωστόσο, ένα σοβαρό σχέδιο χρειάζεται να το προσεγγίζει κάποιος, όχι μόνο ως άθροισμα έργων και ποσών. Χρειάζεται μια ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος (δυνατά και αδύναμα σημεία) αλλά και του εξωτερικού περιβάλλοντος (ευκαιρίες και κίνδυνοι). Από την ανάλυση αυτή θα προκύψουν και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν εγκαίρως, προκειμένου το επενδυτικό σχέδιο να υλοποιηθεί ομαλά και στην ώρα του. Παρακάτω θα δούμε μια τέτοια ανάλυση σύμφωνα με παραδεκτά επιστημονικά πρότυπα (SWOT ANALYSIS).

 

 Γ.Υψηλάντης   Κλείνουμε πληγές εγκατάλειψης δεκαετιών

 

 

 Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης 

“Η ΔΕΥΑΡ έχει αλλάξει όσο το επιτρέπουν οι συγκυρίες .Η σημερινή διοίκηση που μετρά θητεία 26 μηνών δεν ευθύνεται για όσα  ήταν  κρυμμένα στο έδαφος και θέλουν πλήρη αποκατάσταση. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες  ότι αυτή η ΔΕΥΑΡ που μοιάζει ως συνέχιση του παρελθόντος είναι μια νέα ΔΕΥΑΡ”

Η σημερινή ΔΕΥΑΡ δεν είναι η χθεσινή ΔΕΥΑΡ, δεν είναι καν διάδοχός της. Είναι μία νέα ΔΕΥΑΡ που διαπνέεται από νέους στόχους και που υπηρετεί την ανάγκη του Ροδίτη και της Ροδίτισσας για ποιοτικό νερό σε επαρκείς ποσότητες και στη σωστή τιμή.
Βασική μας προτεραιότητα, είναι να υπάρξει μία νέα, ενιαία τιμολογιακή πολιτική που θα σέβεται κάθε πολίτη! Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπω ότι επιτέλους γίνεται μία συστηματική και μεθοδική δουλειά από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ προς αυτή την κατεύθυνση” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης