Μήνυμα Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Δήμος

Μήνυμα Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη

για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Τιμάμε την ιστορία μας και τους ήρωες, που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν διαχρονικά το έθνος μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Το έπος του 40 υπήρξε ένα παγκόσμιο μήνυμα, υπέρ της ελευθερίας και έγινε η αφετηρία προς την απελευθέρωση των νησιών μας και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό.

Για αυτό, η σημερινή επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία, εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου. Εδώ που φυλάμε Θερμοπύλες και στέκουμε ακρίτες φρουροί της πατρίδας, αλλά και των ευρωπαϊκών αξιών, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κράτους δικαίου. Εδώ που οι απειλές, όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά ατσαλώνουν τη θέλησή μας, να τιμήσουμε την ιστορία και τους προγόνους μας.

Καλύτερη τιμή απ’ όλες, είναι να αποδειχθούμε αντάξιοι της σπουδαίας κληρονομιάς, που μας εμπιστεύτηκαν. Γι’ αυτό έχουμε χρέος, με ενότητα και πίστη, να δώσουμε και να κερδίσουμε τις μάχες, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις, του σήμερα. Από τις μάχες αυτές εξαρτάται, το αύριο όλων μας και γι’ αυτό δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Θα τις δώσουμε, με θάρρος και θα τις κερδίσουμε όλες, γιατί η νίκη είναι, η νοοτροπία του Ροδίτη.

Προτεραιότητα έχει, η οριστική εξάλειψη της πανδημίας από τον τόπο μας, ώστε να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, και να επουλώσουμε τις ανοιχτές πληγές, που αφήνει αυτή η περιπέτεια. Μαζί και η μάχη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, ώστε η Ρόδος μας, να αποτελέσει πρωτοπόρο παράδειγμα προόδου και ευημερίας. Αξιοποιώντας υπεύθυνα, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, όπως το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά, η τουριστική υποδομή, η δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα των Ροδιτών, να δημιουργήσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά. Για να έχουν, το μέλλον με το μέρος τους, οι επόμενες γενιές του νησιού μας, και να είναι τα παιδιά της Ρόδου περήφανα, για τον τόπο τους.

Σε αυτό το χρέος, ούτε διαχωρισμοί χωρούν, ούτε κανένας περισσεύει. Για το κοινό καλό, η προσπάθεια είναι κοινή. Ενωμένοι, με όραμα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, και με ένα καθαρό στόχο: Να βγει η Ρόδος μας με δύναμη μπροστά, για να ανήκουμε στους νικητές της νέας εποχής, που ανοίγεται μπροστά μας.