Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα ελάφια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας
Περιφέρεια

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα ελάφια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για το περιβάλλον Γιώργου Αμυρά, συναντήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος με θέμα συζήτησης τα ελάφια της Ρόδου και οι ζημιές που προκαλούν.
Εν αναμονή της κατάθεσης της μελέτης διατήρησης και διαχείρισης των ελαφιών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, η συζήτηση που έγινε κινήθηκε στην κατεύθυνση του ελέγχου του πληθυσμού αλλά και του τρόπου αποζημίωσης των πληγέντων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε επιτακτικά το θέμα του ελέγχου του πληθυσμού, της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών, της προστασίας των καλλιεργειών, καθώς ακόμα και της αποζημίωσης των οδηγών που οι ασφαλιστικές δεν δέχονται να πληρώσουν τις ζημιές που προκαλούν στα οχήματα τα ελάφια.
Από την όλη συζήτηση διαφάνηκε η πρόθεση του κ. Αμυρά να δώσει λύση στο επίμαχο θέμα, αφού πρώτα, όμως, πάρει στα χέρια του το αποτέλεσμα της μελέτης, η οποία έχει ξεκινήσει. Μία μελέτη η οποία είχε ζητηθεί πάλι από την Περιφέρεια σε τηλεδιάσκεψη με τους αρμοδίους. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο ΕΛΓΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, με τον κ. Λυκουρέντζο να αναφέρει πως εξετάζονται όλες οι παράμετροι για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων.
Ο κ. Ζαννετίδης ζήτησε να έχουν και νέα συνάντηση όταν θα είναι έτοιμη η μελέτη, έτσι ώστε να μπορέσει να διευκρινίσει ή να στοιχειοθετήσει τα αποτελέσματα της. Κι εδώ να επισημανθεί πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα των ελαφιών, αλλά αφουγκραζόμενη την επικρατούσα κατάσταση στις αγροτικές περιοχές, θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.
Το Γραφείο Τύπου