Νέα στοιχεία για την τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου
Τουρισμός

Νέα στοιχεία για την τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.
Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Ρόδο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021]:

●    Για τον Σεπτέμβριο του 2021, διατηρήθηκε ο υψηλός βαθμός διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στον προορισμό της Ρόδου, με τη Γερμανία να διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με τις αναζητήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ολλανδία να συμπληρώνουν την τετράδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονής.

●    Οι αναζητήσεις από Γερμανία έχουν εκτοξευθεί τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 και παραμένει σε υψηλά επίπεδα για τον Σεπτέμβριο του 2021, παρά τη μείωση γενικά στις χώρες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021. Το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται στη 2η θέση παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων, ενώ οι αναζητήσεις από τις υπόλοιπες χώρες βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο και δείχνουν να μειώνονται ελαφρώς.

●    Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, παρατηρήθηκε πολύ σημαντική αύξηση κατά 37% από την Πολωνία, 184% από την Ολλανδία, 87% από την Ιταλία, 61% από τη Γερμανία, 98% από τη Γαλλία, 81% από το Βέλγιο, 69% για την Αυστρία και από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική μεταβολή.

●    Τον Σεπτέμβριο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση της τάξεως του 17%  στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είχε ουσιαστική αλλαγή. Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 30% από την Πολωνία, 25% από την Ολλανδία, 36% από την Ιταλία, 12% από τη Γερμανία, 30% από τη Γαλλία, 23% από το Βέλγιο, 28% από την Αυστρία και από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή.

●    Από την αρχή του 2021 μέχρι και τον Σεπτέμβριο παρατηρείται συνολική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ιδιαίτερα από Ολλανδία και Γερμανία. Επίσης, η Γαλλία, η Αυστρία και η Πολωνία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση πάνω από 40%, με μόνη εξαίρεση την μείωση των αναζητήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με το 2020.

Σχετικά με την έρευνα: 

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3453 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη διαμονή στη Ρόδο.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου: https://analytics.tourix.gr/rhodes/.