Στραμμένο στη Ρόδο το διεθνές σκακιστικό ενδιαφέρον
Δήμος

Στραμμένο στη Ρόδο το διεθνές σκακιστικό ενδιαφέρον

Ο δήμαρχος Ρόδου  Αντώνης Καμπουράκης  με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής :
Στραμμένο στη Ρόδο το διεθνές σκακιστικό ενδιαφέρον, καθώς το νησί μας φιλοξενεί το διάστημα από τις 17 έως και τις 27 Οκτωβρίου το 2ο Φεστιβάλ Σκακιού που περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης και Σύνθεσης Σκακιστικών Προβλημάτων και την Ολυμπιάδα για ανθρώπους με απώλεια όρασης, όπου συμμετέχουν σχεδόν 500 αθλητές από 50 διαφορετικές χώρες.
Τρεις σημαντικές διοργανώσεις από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία FIDE, που πραγματοποιούνται και με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου, καθώς επίσης του ΔΟΠΑΡ, στο πλαίσιο της στόχευσής μας για την ανάδειξη του νησιού ως ιδανικού τόπου φιλοξενίας μεγάλων events και της ανάδειξης των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός!
Ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρεθώ μεταξύ των αθλητών κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Σκακιού και να κάνω εθιμοτυπικά την πρώτη κίνηση στον πρώτο γύρο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και στους συντελεστές και ευχαριστώ θερμά την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία FIDE που επέλεξε για μία ακόμη φορά το νησί μας, καθώς επίσης και Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» για την πρωτοβουλία και τη συμβολή του.