Γ.Χατζημάρκος : "Το Παγκόσμιο Σκάκι επιστρέφει στην δράση, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, και επιστρέφει και στη Ρόδο. Αγαπάμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και κάναμε τα νησιά μας, διεθνή τόπο διοργάνωσης τους"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος : “Το Παγκόσμιο Σκάκι επιστρέφει στη Ρόδο. Αγαπάμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και κάναμε τα νησιά μας, διεθνή τόπο διοργάνωσης τους”

Η Ρόδος βρίσκεται και πάλι στον παγκόσμιο χάρτη της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων.
Αυτή τη φορά διοργανώνεται το 2ο σκακιστικό φεστιβάλ που διεξάγεται  από 15 έως 28 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις:
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών 16 έως 26 Οκτωβρίου
Παγκόσμιο πρωτάθλημα σύνθεσης και λύσης σκακιστικών προβλημάτων 16 έως 23 Οκτωβρίου
Ολυμπιάδα Σκακιού τυφλών 15 έως 28 Οκτωβρίου
Όλοι οι αγώνες θα λάβουν μέρος στο ξενοδοχείο Olymbic Palace στη Ρόδο και διοργανώνονται από τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) την ΙΒCA (International Braille Chess Association), την WFCC (World Federation for Chess Composition) και τη FIDE (Federation International Des Eshecs).
Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες παίκτες και παίκτριες από 50 και πλέον χώρες, γεγονός που δίνει αίγλη, φήμη και αναγνωρισιμότητα στο νησί της Ρόδου.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει :
Το Παγκόσμιο Σκάκι επιστρέφει στην δράση, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, και επιστρέφει και στη Ρόδο.
Αγαπάμε τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και κάναμε τα νησιά μας, διεθνή τόπο διοργάνωσης τους.
Από τις 15 έως 28 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία ECU, η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκάκι ΒRAILLE (IBCA) , επιστρέφουν στη Ρόδο εκεί που τελευταία φορά συναντήθηκαν το 2019.
Αθλητές από 50 χώρες, για δύο εβδομάδες, με την πρωτοβουλία του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ιππότης”, τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και την συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια μας ✌
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο που λέει "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ενηλίκων S50 & S65 Απρίλιος '19"
Ο Εντεταλμένος στον Αθλητισμό Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Νικολής χαρακτήρισε την διοργάνωση σπουδαία και αισιοδοξεί για την επιτυχία των αγώνων, αφού όπως τόνισε, έχουμε πλέον την εμπειρία διοργάνωσης διεθνών αγώνων. Παράλληλα εύχεται στους συμμετέχοντες αθλητές καλή επιτυχία και καλή διαμονή.