Δύο συλλήψεις διακινητών στη Ρόδο Αναζητείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας
Αστυνομικό

Δύο συλλήψεις διακινητών στη Ρόδο Αναζητείται ο «εγκέφαλος» της σπείρας (Φωτο)

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινεί μετανάστες   από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω της Ρόδου έφθασαν οι λιμενικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη δύο διακινητών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός, που θεωρείται ένας από τα ηγετικά στελέχη της σπείρας. Πώς δρούσαν.

Η εγκληματική οργάνωση   έπαιρνε 2.500 ευρώ κατά άτομο για την μεταφορά τους από την Τουρκία στη Ρόδο. Ένας 25χρονος  τους μετέφερε με σκάφος και τους αποβίβαζε στη Ρόδο, όπου τους παραλάμβανε ένας 29χρονος και τους μετέφερε σε safe house, τμηματικά, με ΙΧ όχημα  στην πόλη της Ρόδου. Οι δυο τους δρούσαν υπό τις οδηγίες ενός 30χρονου, ο οποίος αναζητείται. Ο 30χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου για την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ αναζητείται έτερος αλλοδαπός ως ένα από τα ηγετικά στελέχη αυτής στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για ύπαρξη ατόμων στην περιοχή Φάνες Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., όπου στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ε.Ι.Χ., με οδηγό 29χρονο αλλοδαπό, στο οποίο επέβαιναν  πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τα ως άνω στελέχη, για παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ κατόπιν έρευνας  στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε έτερος αλλοδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη, ομοίως για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Έπειτα από περαιτέρω έρευνα, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε 25χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής- διακινητής του σκάφους που μετέφερε και αποβίβασε τους ως άνω έξι (06) προαναφερόμενους αλλοδαπούς στη Ρόδο.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Η εγκληματική οργάνωση που λάμβανε το ποσό των 2.500 ευρώ κατά άτομο για την μεταφορά τους από την Τουρκία στη Ρόδο, δρούσε ως εξής: ο 25χρονος  μετέφερε, ως χειριστής, με σκάφος και αποβίβαζε τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στη Ρόδο, ο 29χρονος τους παραλάμβανε από το σημείο αποβίβασης και τους μετέφερε σε safe house, τμηματικά, με ΙΧ όχημα  στην πόλη της Ρόδου, ενώ και οι δύο προαναφερόμενοι συλληφθέντες δρούσαν υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες έτερου 30χρονου αλλοδαπού ο οποίος και αναζητείται και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το υπόψη φουσκωτό σκάφος με μία εξωλέμβια μηχανή, εντοπίστηκε στην ακτή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διενέργεια περιπολίας στην περιοχή,  το οποίο αναγνωρίσθηκε από τους αλλοδαπούς ως το μέσο μεταφοράς τους και κατασχέθηκε από την  Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο, στην Αθήνα και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

lawandorder.gr