Β. Μηναϊδης: Ο σοφός του Τουρισμού στο Χ&Τ Πότε θα ανακάμψει ο Τουρισμός Οι προβλέψεις για το 2022 SOS για τα ξενοδοχεία (video)
Τουρισμός

Β. Μηναϊδης: Ο σοφός του Τουρισμού στο Χ&Τ Πότε θα ανακάμψει ο Τουρισμός Οι προβλέψεις για το 2022 SOS για τα ξενοδοχεία (video)

Ο σοφός του ελληνικού Τουρισμού Βάσος Μηναϊδης μιλάει στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Κάνει εκτιμήσεις για την εφετινή σεζόν, αλλά και για την πλήρη ανάκαμψη του ελληνικού Τουρισμού.

Τονίζει ότι τα πάντα στον Τουρισμό περιστρέφονται γύρω από τα ξενοδοχεία και γι’ αυτό προβλέπει αύξηση του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για μια τέτοια εξέλιξη και ζητά την κρατική αρωγή για να σωθούν ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα. “Η κυβέρνηση πρέπει να τα αντιμετωπίσει με στοργή”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηναϊδης προβλέπει ότι το 2022 ο ελληνικός Τουρισμός θα ξεπεράσει τα μεγέθη του 2019 -αφού φέτος θα φτάσει στο 70% του 2019- , εμφανίζοντας μεγάλη δυναμική, παρά την κρίση της πανδημίας.

Ακόμη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΞ θεωρεί ότι η επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου θα επιτευχθεί και μέσω των τουριστικών κατοικιών.

MINAIDISΚάνει ξεχωριστές αναφορές στους τύπους Τουρισμού και τις αγορές, με ιδιαίτερη μνεία στην γαστρονομία, ενώ υπογραμμίζει ότι το άνοιγμα της Τουρκίας, της Αιγύπτου, κ.λπ., δεν θα πρέπει να φοβίζει τον ελληνικό Τουρισμό.