Εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις πραγματοποιεί το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου για τους μαθητές
Περιφέρεια

Εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις πραγματοποιεί το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου για τους μαθητές

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου, κ. Μιχάλης Λουλούς, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ώστε να ενημερώσει τους Διευθυντές και μέσω αυτών τις σχολικές μονάδες Ρόδου και Δωδεκανήσου για τις εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις του Φυτωρίου.
Στη συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Κων/νο Συμεωνίδη, παρουσία του διευθυντή του Περιφερειακού Φυτωρίου, κ. Νίκο Ρένεση, ο κ. Λουλούς παρουσίασε όλες τις δράσεις, που θα απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα, ξεκινώντας από τις επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και την οργάνωση ενημερώσεων για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα πρωτογενή τομέα.
Αναφέρθηκε ακόμα στη διάθεση καλλωπιστικών φυτών στις σχολικές μονάδες ταυτόχρονα με τη δημιουργία λαχανόκηπων, ενώ σε σχολεία, όπου δεν υπάρχουν χώροι φύτευσης και επιθυμούν τη δημιουργία λαχανόκηπων, θα διατίθενται από το Περιφερειακό Φυτώριο ζαρντινιέρες μεγάλων διαστάσεων. Επιπλέον, ο νέος Πρόεδρός της εταιρείας εξήγησε ότι το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου θα υποστηρίζει και υλικοτεχνικά τις φυτεύσεις των δέντρων και τη δημιουργία των λαχανόκηπων.
Επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιούν και τα σχολεία στο Περιφερειακό Φυτώριο με τη συνεργασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ενημέρωσης για τον πρωτογενή τομέα, κατά τις οποίες μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα και περίπατος στο μονοπάτι της βιοποικιλότητας.
Συμπληρωματικά διευκρινίστηκε ότι οι μετακινήσεις από τα σχολεία στους χώρους του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου καλύπτονται από την εταιρεία.
Το Γραφείο Τύπου