Junior Rhodes Cup: Αυλαία στο σπουδαίο τουρνουά της Ρόδου
Αθλητικά Περιφέρεια

Junior Rhodes Cup: Αυλαία στο σπουδαίο τουρνουά της Ρόδου

Ο Κύπριος Στέλιος Χριστοδούλου και η Ρωσίδα Valeria Simakova ήταν οι μεγάλοι νικητές στο I.T.F. Junior Rhodes Cup, που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.

Ο Στέλιος Χριστοδούλου κέρδισε με 2-0 σετ τον Ισπανό Pablo Marcel Torres Almeida και αναδείχθηκε νικητής στα αγόρια. Στα κορίτσια η Ρωσίδα Valeria Simakova επικράτησε με 2-0 σετ της Xenia Lipiec από την Πολωνία και στέφθηκε νικήτρια του τουρνουά.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Xenia Lipiec (Πολωνία)- Valeria Simakova (Ρωσία) 0-2 (4-6, 1-6)

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ
Στέλιος Χριστοδούλου (Κύπρος)- Pablo Marcel Torres Almeida (Iσπανία) 2-0 (6-2, 7-6)

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το φινάλε στο διεθνές τουρνουά (συμμετείχαν 128 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες), έγιναν οι απονομές και η τελετή λήξης. Το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Δημήτρης Σταματιάδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Νίκος Νικολής και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Στο Tennis Café στήθηκε μία πολύ όμορφη γιορτή με μπουφέ και φυσικά ως άριστος οικοδεσπότης ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Α. Μιχάλης Πανάγος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την απόλυτη στήριξη, καθώς και την Ε.Φ.Ο.Α. για την άριστη συνεργασία.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με τον Ρ.Ο.Α. αλλά και τη στήριξη που δίνεται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, ενώ μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Δημήτρης Σταματιάδης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις και οι απονομές μαζί με τις αναμνηστικές φωτογραφίες και όλοι παρευρισκόμενοι πέρασαν ένα ξεχωριστό μεσημέρι στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. και στο Tennis Café υπό τους ήχους μουσικής αλλά και εξαιρετικών εδεσμάτων από τον μπουφέ, που ετοίμασε ο Σπύρος Τσιρακάκης.

 

ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Δημήτρης Σταματιάδης συζήτησαν για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στη Ρόδο επαγγελματικό τουρνουά I.T.F. Future των 15.000 δολαρίων. Οι άρτιες διεθνείς διοργανώσεις στις εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. και η άριστη συνεργασία του Ομίλου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ομοσπονδία, είναι στοιχεία που έχουν αναδείξει σε μεγάλο βαθμό το τένις στη Ρόδο.