Σύρος: Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Περιφέρεια

Σύρος: Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια υπό την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί η κα Υπουργός στη Σύρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γ. Διδασκάλου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Μ. Δαδάος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα που εκτελούνται στο Νότιο Αιγαίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Χατζημάρκος-Γιώργος-Περιφερειάρχης Λίνα Μενδώνη Σύρος

“Ο Πολιτισμός στα νησιά μας δεν είναι ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας τους, είναι ο πυλώνας της προσωπικότητας τους.
Στην Σύρο σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για αυτό ακριβώς. Για το πάντρεμα της ταυτότητας, της προσωπικότητας, της ιστορίας των νησιών μας με τις ανάγκες της κοινωνίας και την προοπτική, την αξιοποίηση της δυναμικής και των ευκαιριών που τα νησιά μας έχουν μπροστά τους.
Σήμερα σχεδιάζουμε όσα θα μας “τύχουν” αύριο. Και το κάνουμε με αγάπη”
“Στο Αρχιπέλαγος μας, βρίσκεται το 30% του Πολιτιστικού αποθέματος της Μεσογείου, μας περιγράφει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Πλούτος που δίνει ύψος και ευκαιρίες αλλά δημιουργεί και υποχρεώσεις.
Αυτή την ευθύνη, όπως και όλες όσες χρειάστηκε μέχρι σήμερα, την αναλαμβάνουμε.
Γιατί, εμείς Αγαπάμε την Ευθύνη.
Μας κρατά στον ίσιο δρόμο”
επισημαίνει με ανάρτηση του στα social media  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος 

Την κα Υπουργό, εκτός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, συνοδεύουν επίσης ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Σπύρος Τσάβαλος, η Νομική Σύμβουλος κα Ευθυμία Γκαράνη, η Αρχιτέκτων/ Μηχανικός κα Ελισάβετ Μπαλόγλου και η Αρχαιολόγος κα Σοφία Ντιντιούμη.

Στη συνέχεια, η κα Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο, Νίκο Λειβαδάρα.

Κατά την παρανομή της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί επίσης με τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Καθολικών π. Πέτρο Στεφάνου, καθώς και

με τους Προέδρους: του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων και του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου.

Τέλος, η κα. Μενδώνη αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στο Θέατρο Απόλλων, στο Κτίριο των Λαζαρέττων και στα Ταφικά Μνημεία Ερμούπολης

 

Με πληροφορίες από   syrostoday