Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου: "Καλή σχολική χρονιά "
Ρόδος

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου: “Καλή σχολική χρονιά “

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Ευχόμαστε σε όλους  τους γονείς, μαθητές/τριες  και   εκπαιδευτικούς   καλή , δημιουργική και γεμάτη δύναμη σχολική χρονιά.
Tο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς φέρνει μαζί του όνειρα κι ελπίδα, φέρνει όμως και προβληματισμό σε όλη τη σχολική κοινότητα για τις συνθήκες ανοίγματος του σχολείου.
Η κυβέρνηση από το καλοκαίρι αλλά και όλους τους μήνες που ήταν κλειστά τα σχολεία είχε τον χρόνο να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα που ζητάμε από την αρχή της πανδημίας.
Τα τμήματα δεν αραίωσαν, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο να αυξηθούν οι σχολικές αίθουσες. Αντίθετα έκλεισαν 6 σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Με 160 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και 29 μειωμένου δεν μπορούν να τηρηθούν τα  υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών ειδικά τώρα που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η απολύμανση των χώρων, μετα και την απόφαση για κλείσιμο τάξεων με πάνω από τους μισούς μαθητές να νοσούν. Στα σχολικά λεωφορεία δεν έχουν παρθεί μέτρα αποσυμφόρησης όταν ένα σημαντικό μέρος των μαθητών στα χωριά μετακινούνται με αυτά.
Για όλα τα ζητήματα που υπάρχουν στα σχολεία το υπουργείο βλέπει σαν μόνη λύση τη μάσκα και το εμβόλιο, που αν και απαραίτητο, χρειάζεται και την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση για κάθε παιδί και γι’ αυτό δεν έχει προβλέψει κανένας καθώς η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας υπολειτουργεί εδώ και μήνες!
Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε ως γονείς, εμείς τα παιδιά μας  και αγωνιζόμαστε ως Ένωση Γονέων, όπως και άλλες Ενώσεις και Ομοσπονδίες γονέων σε όλη τη χώρα, για να παρθούν τα μέτρα που χρειάζονται με βάση τις ανάγκες μας αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν εν έτη  2021 και όχι να μειώνονται δαπάνες για την Παιδεία και να φορτώνονται στις πλάτες μας.
Τα αιτήματά μας τα γνωρίζουν όλοι οι αρμόδιοι. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και την ικανοποίησή τους. Καλούμε τους Συλλόγους γονέων να συνεδριάσουν για τα ζητήματα αυτά, να διεκδικήσουν λύσεις για τα σχολεία τους και να παλέψουν μαζί με την Ένωση Γονέων για το καλύτερο σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.
Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλους!

Το Δ.Σ.