Αθλητικά

Σε ρυθμούς Run Greece η Ρόδος

Ο 7ος αγώνας της σειράς Run Greece 2021 – Ρόδος θα διεξαχθεί φέτος στις 24 Οκτωβρίου.

Η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ, τη μεγάλη αθλητική γιορτή “Run Greece”

Run Greece Έτοιμη η Ρόδος  να υποδεχτεί τους χιλιάδες δρομείς

Η ΕΑΣ Δωδεκανήσου εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους φίλους της αντοχής να συμμετάσχουν.

Αναλυτικά:

«Ύστερα από έναν εξαιρετικά δύσκολο χρόνο για την παγκόσμια κοινότητα (το 2020), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ταλάνισε και συνεχίζει (και το 2021) να ταλανίζει την ανθρωπότητα , ο κόσμος άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει τους ρυθμούς του, συνεχίζοντας όμως να τηρεί τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίνονται κατά καιρούς από την πολιτεία.

Στο χώρο του αθλητισμού – και μάλιστα στους μαζικούς δρόμους επί σε δημόσιο δρόμο, που ανεδείχθησαν τόσο δημοφιλείς, λόγω του εγκλεισμού μέσω των διαδοχικών  lock down- ο κόσμος αναζητεί τρόπο… διαφυγής. Ο ΣΕΓΑΣ, μέσω των καθιερωμένων πια δρόμων μαζικής συμμετοχής, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας , ο Ημιμαραθωνιος, αλλά και του θεσμού των rungreece σε επτά (7) πόλεις της περιφέρειας, έδωσε το σύνθημα της  επανεκκίνηση τους, αρχής γενομένης από τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (12/09), με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος. Μια βδομάδα μετά αρχίζουν διαδοχικά να διοργανώνονται και τα Run Greece, με πρώτο αυτό της Αλεξανδρούπολης( Κυριακή 19/09).
Ακολουθεί η Πάτρα (26/09), η Καστοριά (3/10), η Λάρισα (10/10), το Ηράκλειο (17/10) και τέλος στις 24/10 ταυτόχρονα τα Ιωάννινα και η Ρόδος.

Η διαδικασία εγγραφών για τα RUN GREECE, ανεξάρτητα από την ημερομηνία διεξαγωγής τους, έχει ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή 27/08/2021 και είναι δυνατή ΜΟΝΟ μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.run-greece.gr).
Οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο θεσμό είναι οι δρόμοι των 5 και 10 χιλιόμετρα.  Ειδικά για φέτος δεν περιλαμβάνεται ο δρόμος των 1. 000 μέτρων για μαθητές-τριες των δημοτικών σχολείων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του πρωτοκόλλου διασφάλισης της δημόσιας υγείας, οι εγγραφές στη διοργάνωση της σειράς αγώνων RUN GREECE 2021 θα γίνουν σύμφωνα με το εγκεκριμένο Υγειονομικό πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ. Συγκεκριμένα μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών (Υγειονομικό Πρωτόκολλο: https://www.run-greece.gr/index.php/el/registration/covid-19-protocol). Η Ρόδος λοιπόν ξανά στην αφετηρία, με ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ και υποστηρικτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου μέσω του (ΔΟΠΑΡ), προκαλώντας τους Δωδεκανησίους και Δωδεκανήσιες να συμμετάσχουν, απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή γύρω από τα μεσαιωνικά τείχη της Παλιάς Πόλης της Ρόδου χωρίς τροχοφόρα, φέρνοντας μαζί και τους φίλους τους! Η διαδρομή θα γίνει πιο ευχάριστη έχοντας συντροφιά τους φίλους και γνωστούς!»

 

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου

Σταθερά προσανατολισμένη σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που συνδέουν ιδανικά τον αθλητισμό με τον τουρισμό, που δημιουργούν νέες εμπειρίες και δίνουν σε ντόπιους και στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα της συμμετοχής αλλά και ενός θεάματος υψηλής ποιότητας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ, τη μεγάλη αθλητική γιορτή “Run Greece”. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στο δρομικό κίνημα θα τρέξουν και πάλι για τη χαρά της συμμετοχής και όχι για το έπαθλο.

Οι αγώνες Run Greece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή και τον εθελοντισμό.

Απευθύνεται επίσης στους τουρίστες φίλους του παγκόσμιου δρομικού κινήματος  για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Η Ρόδος, με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει σε θέματα προσβασιμότητας και φιλοξενίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα για τον συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό. Έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις εντός της χώρας και διεθνώς.

Ευχαριστώ όλους όσοι και φέτος δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διοργάνωση και την επιτυχία των αγώνων. Καλώ αθλούμενους και θεατές να συμμετάσχουν και πάλι μαζικά στην εκδήλωση και με τη παρουσία τους να την αναδείξουν ως ημέρα αθλητικής γιορτής.

Είμαι βέβαιος ότι ο πρώτος αγώνας Run Greece της Ρόδου θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για το νησί μας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

 


Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πολύ σημαντική διοργάνωση του “Run Greece” που για  μια ακόμα φορά θα φιλοξενηθεί στο νησί μας.
Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει με θέρμη τέτοιου επιπέδου αθλητικά γεγονότα, με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον που στοχεύουν όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην και ψυχική ανάταση των συμμετεχόντων.
Γιατί το  “Run Greece”  δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός μόνο. Είναι μια γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προτρέπει μικρούς και μεγάλους να ενστερνιστούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής  βασισμένο στα ιδανικά «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» «Ευ ζην» αλλά κυρίως «Ευ αγωνίζεσθαι» που αποτελεί το βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία όλων των Θεσμικών και Εθελοντικών φορέων των ομάδων πολιτών αλλά και των εθελοντών, θα εξασφαλίσει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων Εθνικών και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και υψηλό ποιοτικό επίπεδο παροχών προς τους δρομείς. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία συμμετοχής σε κάθε αγώνα δρόμου, και να απολαύσουν τις ιστορικές και φυσικές διαδρομές της πανέμορφης Ρόδου μας.
Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ για την επιλογή της Ρόδου και την εξαιρετική δουλειά που έχουν προσφέρει, την ΠΝΑΙ για την άοκνη παρουσία και στήριξη της και όλους εσάς που για άλλη μια φορά με την συμμετοχή σας, μπορείτε να γίνετε φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού και η ελπίδα του κόσμου μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Αντώνης Καμπουράκης

 


Σοφία Σακοράφα

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Για μια ακόμη φορά η πόλη της Ρόδου θα έχει τη χαρά να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις που θα διεξαγάγουν τους αγώνες “Run Greece”, την μαζική αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Το “Run Greece” στοχεύει να αναδείξει την προσφορά του αθλητισμού, που είναι η σωματική ευρωστία, η ψυχική ευεξία, η διαμόρφωση αγωνιστικού πνεύματος μέσα από τη θέληση, την επιμονή, την αντοχή και την καρτερικότητα, αλλά και η μετάγγιση αξιών όπως το “ευ αγωνίζεσθαι” και ο σεβασμός των κανόνων και του αντιπάλου. Πάνω από όλα όμως, το “Run Greece” θα είναι μια ευκαιρία για ψυχαγωγία για όλους, μικρούς και μεγάλους, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, όπως αυτό του νησιού της Ρόδου. Του νησιού του θεού Ήλιου, με την μακραίωνη ιστορία του, τις φυσικές ομορφιές και τις υπέροχες διαδρομές του. Για αυτό και η διοργάνωση θα είναι μια ευκαιρία τουριστικής προβολής της Ρόδου, της πρωτεύουσας του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, τόσο σε εθνικό οαο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ρόδος, γενέτειρα κορυφαίων αθλητών και Ολυμπιονικών από τα αρχαία χρόνια, θα φιλοξενήσει αυτό το αθλητικό δρώμενο του “Run Greece”, συνεπικουρούμεν από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και λοιπούς τοπικούς φορείς. Όλοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή του “Run Greece” 2021. Γιατί μέσα σε όλες τις αξίες που μας διδάσκει ο αθλητισμός είναι και αυτή του εθελοντισμού.

Εύχομαι ολόθερμα η συμμετοχή να είναι μαζική και οι πολίτες να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία.

Βασίλειος Δ. Ζήκας
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου