Κρήτη, Μαγιόρκα και Ρόδος στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών των Βρετανών το Σαββατοκύριακο
Τουρισμός

Ρόδος ,Κρήτη και Μαγιόρκα στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών των Βρετανών το Σαββατοκύριακο

Η Κρήτη και η Μαγιόρκα ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στις κρατήσεις των Βρετανών για το σαββατοκύριακο 28-30 Αυγούστου (με την 30ή Αυγούστου να είναι αργία  ή αλλιώς “bank holiday”), σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων – ΑΒΤΑ.

Μετά την Κρήτη και τη Μαγιόρκα, οι Βρετανοί επέλεξαν την Κροατία, τη Μάλτα, τη Ρόδο και την Κύπρο γι αυτό το “μακρύ” Σαββατοκύριακο, που είναι το τελευταίο για το εφετινό καλοκαίρι για τις οικογένειες πριν από τις σχολικές διακοπές.

Ο καιρός στις περισσότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ασταθής τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ώθησε πολύ κόσμο στην ηλιόλουστη Μεσόγειο.

Η ABTA επισημαίνει ότι ακόμη δεν είναι πολύ αργά για τους Βρετανούς να κλείσουν τις διακοπές τους με πακέτα υπηρεσιών στο εξωτερικό, αναφέροντας ότι υπάρχουν ελκυστικά 7ήμερα πακέτα διακοπών. Για παράδειγμα στην Κρήτη 7ήμερη διαμονή σε κατάλυμα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, με πτήσεις μετ’ επιστροφής, κοτίζει από μόλις 253 λίρες ανά άτομο.

Εκείνοι που θέλουν να κάνουν ένα μικρότερο διάλειμμα θα μπορούσαν να απολαύσουν ένα ταξίδι στη Μαγιόρκα με πτήσεις και διαμονή τριών διανυκτερεύσεων σε διαμερίσματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, ξεκινώντας από 242 λίρες.

Η ABTA, Susan Deer συστήνει στους Βρετανούς να κάνουν κρατήσεις σε μέλη της, που εγγυώνται υψηλή ποιότητα υπηρεσιών με ενημέρωση και συμβουλές σε κάθε τους βήμα. Επιπλέον συστήνει σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό να φροντίσουν για τη λήψη ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής ασφάλισης και την τακτική ενημέρωσή τους από το Foreign Office για τη χώρα που σκοπεύουν να επισκεφτούν.

tornosnews.gr