Σάββατο, 21 Μαΐου

Συνάντηση εργασίας  του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Ευστρατίου  με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Ρόδου και Κω

0

 

Με αντικείμενο τον προγραμματισμό έργων πυροπροστασίας, συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, Τρίτη, στο γραφείο του, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου,  με τον  Αντιδήμαρχο  Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Ατταβύρου και Καμείρου του Δήμου Ρόδου, Νεκτάριο Φλοσκάκη και τον  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, Σταμάτη Καμπουράκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν  περιβαλλοντικά θέματα και θέματα πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, ενώ  συζητήθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός έργων πυροπροστασίας και ιδίως των καθαρισμών ρεμάτων, μέσα από τις τριετείς συμβάσεις,  που συνάπτει η Περιφέρεια σε όλα τα νησιά ευθύνης της, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες.

 

Οι συμμετέχοντες Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φλοσκάκης και Καμπουράκης ευχαρίστησαν τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη  για τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο κ. Ευστρατίου από την πλευρά του σημείωσε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό τους για την αντιπυρική θωράκιση των περιοχών ευθύνης τους σε Ρόδο και Κω, την αποτελεσματική πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση  των συνεπειών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων,  που πλέον εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά, γεγονός που καθιστά περισσότερο κρίσιμη από κάθε άλλη φορά την ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων για συντονισμό και συνεργασία.

 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ευστρατίου δήλωσε:  « Το φετινό καλοκαίρι μας έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πια μια πραγματικότητα, που στο εξής θα εκδηλώνεται με ακραία καιρικά φαινόμενα, σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα. Δεν υπάρχουν πια χρονικά περιθώρια. Πρέπει να θωρακίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα νησιά μας και αυτό απαιτεί συνεργασία, συντονισμό, συνεχή επαγρύπνηση και  επιχειρησιακή ετοιμότητα.  Οι άμεσες παρεμβάσεις μας για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Ρόδο και Κω και για την προστασία των δασών μας,  δρομολογούνται υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου. Προχωράμε με στρατηγικό σχέδιο για την αναγέννηση του πλούσιου φυσικού μας περιβάλλοντος, αλλά και τη θωράκισή του έναντι της κλιματικής κρίσης. Αυτό  άλλωστε είναι και το ζητούμενο  της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι σε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα».

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.