Περιπατητικές περιηγήσεις στη Ρόδο
Δήμος

Περιπατητικές περιηγήσεις στη Ρόδο

Η Διεύθυνση Τουρισμού σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, σκοπεύει να προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος δωρεάν περιπατητικών περιηγήσεων της πόλης της Ρόδου.

Παρόμοιο πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε άλλους δήμους της χώρας.  Οι περιηγήσεις αυτές θα αποτελούν ένα δείγμα καλωσορίσματος και φιλοξενίας, που θα απευθύνεται στους Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο περίπατος θα περιλαμβάνει μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία του νησιού και τη γαστρονομία που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες από τοπικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια δράση ανθρωποκεντρική, που αγγίζει πιο ζεστά τον επισκέπτη και η οποία αποκτά βαρύνουσα σημασία ιδιαίτερα καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, μέσω της οποίας αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία.

Ειδικότερα θα επιδιωχθεί η παροχή υπηρεσιών για Περιπατητική περιήγηση των επισκεπτών του νησιού στην Νέα και Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου,  Ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, Πληροφόρηση σχετικά με την ιστορία και τις πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν μέρος στο νησί, και ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα, την γαστρονομία και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον για την παροχή υπηρεσιών για τις περιπατητικές περιηγήσεις.