Εορτή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου
Ρόδος

Εορτή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται από τον ευσεβή λαό μας εορτάστηκε με λαμπρότητα στην ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο του εορτασμού τον ενοριακό ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού (Τριαντών).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας το βράδυ της Παρασκευής, 13 Αυγούστου 2021, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού. Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθήκων των ημερών μας η Ακολουθία τελέστηκε στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού.

Το βράδυ του Σαββάτου (14 Αυγούστου), παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής. Του πανηγυρικού Εσπερινού της Εορτής χοροστάτησαν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας στην ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας και ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. αγίου Νουβίας και του Θεοφιλ. αγίου Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.