Τη Νίσυρο επισκέφτηκε ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής
Ελλάδα

Τη Νίσυρο επισκέφτηκε ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής

Tη Νίσυρο επισκέφθηκε χθες 15 Αυγούστου 2021, o Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, όπου παρέστη στον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής.  Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Στο πλαίσιο των τοπικών εθίμων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνόδευσε τη Θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου κατά τη μεταφορά της στο Μανδράκι.

Συζήτησε με τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο για την συμβολή και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα νέα έργα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού.

Παρόντες ήταν ο Έπαρχος Κω & Νισύρου κ. Ιωάννης Καμπανής, ο Διοικητής της 80ής Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κω Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, ο Διοικητής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Νισύρου Αντισυνταγματάρχης Αντώνιος Καμπίλαυκος και ο Λιμενάρχης Κω Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καρατζιούνης ΛΣ.

Κατά την παραμονή του στη Νίσυρο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στο Ηφαιστειολογικό Μουσείο, τον κρατήρα «Στέφανος» και την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στη Νικιά, ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ορίζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

 

naftemporiki