Η Ρόδος πρωτοπόρος στην πράσινη ηλεκτροκίνηση 2,5 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Δήμος

Η Ρόδος πρωτοπόρος στην πράσινη ηλεκτροκίνηση 2,5 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Η Ρόδος πρωτοπορεί στην στροφή προς την αειφορία και τη βιωσιμότητα. Προκειμένου να θεμελιώσουμε από σήμερα, ένα βιώσιμο μέλλον για τους Ροδίτες, κι ένα Παγκόσμιο Πράσινο Προορισμό για τους επισκέπτες μας. Στη στρατηγική μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ηλεκτροκίνηση, ώστε να μειώνουμε διαρκώς το οικολογικό αποτύπωμα, των δραστηριοτήτων του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεών μας.
​Πετυχαίνουμε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα με τη χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», της αγοράς δέκα (10) ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που καλύπτουν μεταξύ άλλων πρακτικές ανάγκες υψηλού συμβολισμού, όπως το Ηλεκτροκίνητο Πυροσβεστικό και το Ηλεκτροκίνητο Ασθενοφόρο για τις ανάγκες της Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου μας. Όπως τα τρία ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία της «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», που θα συμβάλλουν με οικολογικό τρόπο, στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Επιχείρησης.
​Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Πράσινη Ρόδο, και θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στον Στόχο μας «Πράσινη, Οικολογική Ρόδος», για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.
​Επίσης να ευχαριστήσω για την άριστη παρουσίαση του φακέλου, της πρότασής μας, τον Αντιδήμαρχο Τηλέμαχο Καμπούρη, τον Προέδρο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ Δημήτρη Τσίκκη και την ειδική σύμβουλό μου Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου.
​Οι καρποί της καλής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, είναι πάντα θετικοί για το νησί μας. Το αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά.
Προμήθεια Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων
Τα Η/Ο που θα προμηθευτούμε θα καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, είναι:
• ​Ένα (1) ηλεκτρικό Ασθενοφόρο, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την διευκόλυνση της διακομιδής ασθενών και για την άμεση επέμβαση σε περιστατικά που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης.
• ​Ένα (1) ηλεκτρικό Πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την άμεση επέμβαση σε πυρκαγιές. Το μέγεθος του είναι τέτοιο, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία, λόγω των ειδικών του διαστάσεων, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ή στην Λίνδο.
• ​Ένα (1) ηλεκτρικό Σάρωθρο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό, κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, κ.λπ.
• ​Ένα (1) ηλεκτρικό Ανατρεπόμενο Όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών.
• ​Ένα (1) ηλεκτρικό Επιβατηγό Όχημα, επτά (7) θέσεων, το οποίο θα χρησιμοποιείται για μεταφορά προσωπικού.
• ​Δύο (2) ηλεκτρικά VAN για εξοπλισμό Κινητού Συνεργείου, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για μεταφορά και χρήση φορητών εργαλείων (Διεύθυνση Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών).
• ​Επτά (7) Σταθμοί Φόρτισης για τα παραπάνω οχήματα.
• ​Τα υπό προμήθεια οχήματα και ο εξοπλισμός θα είναι καινούργια, και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για χρήση.
• ​Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται από τον προμηθευτή η εκπαίδευση και η υποστήριξη του προσωπικού του Δήμου, για τουλάχιστον έξι (6) μήνες από την οριστική παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού.
Για τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, η προμήθεια αφορά σε:
• ​Τρία (3) ηλεκτροκίνητα Αστικά Λεωφορεία, δεκαπέντε (15) καθήμενων επιβατών και σαράντα πέντε (45) ατόμων συνολικού αριθμού επιβατών.
• ​Τρείς (3) δίδυμοι Φορτιστές, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 44kW, το κάθε δίδυμο, που θα χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων.