Γ.Χατζημάρκος "Έτοιμοι για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος “Έτοιμοι για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών”

“Έχω δώσει ήδη εντολή στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, μέσα στο επόμενο διάστημα να συγκροτήσουμε κλιμάκια με τεχνικούς για να δούμε τι παρεμβάσεις χρειάζονται αφού η πρώτη σκέψη όλων μας είναι τον χειμώνα να προνοήσουμε για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Κάηκαν περίπου 10-11.000 στρέμματα και είναι προφανές ότι η περιοχή θα κηρυχθεί αναδασωτέα. Ήδη δυο κοινότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” επεσήμανε μεταξύ άλλων  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες

Ο κ. Χατζημάρκος  επεσήμανε   πως νιώθει περήφανος για όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ,σώματα ασφαλείας  ,ένστολους και εθελοντές, λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή  υπήρξε άριστη συνεργασία και υποδειγματικός συντονισμός.

 

“Τελικά, πιστεύω ότι το μέτωπο είναι πολύ πιο ασφαλές μέρος από τους  καναπέδες της ανοησίας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος 

 

Έκτος από την λαίλαπα της πυρκαγιάς είχαμε να αντιμετωπίζουμε και την
αθλιότητα των fake news, τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος
Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε

Με συντονισμένες προσπάθειες, σχέδιο, οργάνωση και αποτελεσματικότερα
προστατεύτηκαν οι ανθρώπινες ζωές και τα σπίτια των κατοίκων των τεσσάρων
χωριών που εκκενώθηκαν προληπτικά καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

Παρά όλα αυτά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γινόταν παραπληροφόρηση
της κοινής γνώμης με την διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο δυσφήμισης
του νησιού μας στο εξωτερικό

Εκτίμηση της καμένης έκτασης από Copernicus.

Περίπου 11.000 στρέμματα από τα οποία περίπου 3000 στρέμματα υψηλού πευκοδάσους ενώ κάηκε και τμήμα εντός περιοχής του δικτύου Natura 2000.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η μεγάλη έκταση της καμένης γης όσο ότι απογυμνώθηκαν τα βουνά υπεράνω των οικισμών Θεολόγος-Δαματριά-Μαριτσά.

Αν δεν γίνουν άμεσα τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα θα έχουμε, εκτός από δύσκολο καλοκαίρι, και δύσκολο χειμώνα.

Με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων , τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθούν τα ειδικά κλιμάκια με τους τεχνικούς έτσι ώστε να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που χρειάζονται