Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ρόδο
Περιφέρεια

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε ΣΚΑΙ 100.3: Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ρόδο (Ηχητικό)

Σε ύφεση βρίσκονται τα τρία μέτωπα της φωτιάς στο βόρειο τμήμα της Ρόδου ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με την νύχτα.

 

 

 

«Δεν έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια» τόνισε ο ίδιος και ερωτηθείς σχετικά με τους οικισμούς που εκκενώθηκαν ανέφερε πως αυτοί είναι η Ψίνθος, η Μαριτσά και οι Καλυθιές.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο 95% του νησιού και ότι είναι μεγάλη η ζημιά που έχει πάθει το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σημείωσε πως ακόμη ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι άνεμοι είναι λιγότεροι από χτες.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες.

Σε ανακοινωσή του, νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει: «Το ξημέρωμα βρίσκει τη Ρόδο πολύ καλύτερα από τνη προηγούμενη νύκτα. Τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Ο πρώτος στόχος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, επιτεύχθηκε. Η εκκένωση οικισμών και η κατά προτεραιότητα παρέμβαση πέριξ αυτών, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, έφεραν αποτελέσμα. Η σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη νύκτα, επίσης έφερε αποτέλεσμα. Η βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο συντριπτικό τμήμα αυτού, αποκαταστάθηκε. Ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε όρθιος, οι εθελοντές και οι ενεργοί πολίτες ανέδειξαν αξίες. Συνεχίζουμε σήμερα το πρωί, με ενισχυμένες δυνάμεις και ανεξάντλητες αντοχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος διασποράς πανικού. Μόνο δουλειά, με σχέδιο, καθαρό μυαλό, οργάνωση και ψυχραιμία».