Με το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου συναντήθηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια

Με το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου συναντήθηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
​Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία της αγοράς, την εξέλιξη των προγραμμάτων στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της COVID–19 καθώς και την πορεία της τουριστικής σαιζόν που διανύουμε.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου στην «Πρωτοβουλία του Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό», υπήρξε κοινή διαπίστωση για την μεγάλη προσφορά της πρωτοβουλίας αυτής στο τουριστικό προϊόν του τόπου και την συμβολή του στην διατήρηση του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας εν μέσω πανδημίας.
Επίσης κοινή διαπίστωση ήταν η εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί, η έντονη ζήτηση που καταγράφεται μέσω της αύξησης των πτήσεων και των κρατήσεων.
Ταυτόχρονα όμως εκφράστηκε και ο έντονος προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας και ήταν κοινός τόπος η άμεση και επιτακτική ανάγκη για αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, που σε συνδυασμό με υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, θα προστατεύσει τους πολίτες από την βαριά νόσο αλλά και θα ανακόψει το 4ο κύμα που τείνει να μας καταλύσει.
Οι πολίτες του νησιού μας δεν χρειάζεται να περιμένουν, ούτε να χάσουν στιγμή από την ζωή τους. Τα ραντεβού για τα εμβόλια είναι άμεσα διαθέσιμα, το Mega εμβολιαστικό καθώς και τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο καθένας μας μπορεί να κλείσει το ραντεβού του για να εμβολιαστεί ακόμα και την επόμενη μέρα.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί και θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις υποδομές του νησιού αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη
​Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σφραγίζοντας τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια, πάντα στο πνεύμα της συναίνεσης, συνεννόησης και διαλόγου, που τόσο έχει συμβάλει στην ενίσχυση και υπεράσπιση των συμφερόντων των παραγωγικών τάξεων, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου