Airbnb για πισίνες
Τουρισμός

Airbnb για πισίνες: Δροσιά με την ώρα

Το λένε και «Airbnb για πισίνες» και πρόκειται για μία νέα εφαρμογή που επιτρέπει σε ανθρώπους να νοικιάζουν τις πισίνες των σπιτιών τους με την ώρα. Η ζήτηση εκτινάχθηκε λόγω της πανδημίας, όταν οι πισίνες των κολυμβητηρίων και των γυμναστηρίων έκλεισαν, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για την άσκησή τους.

Το Swimply δημιουργήθηκε το 2018 για να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να νοικιάζουν τις ιδιωτικές πισίνες τους, όμως τον τελευταίο χρόνο είδε ανάπτυξη πάνω από 4.000%.

Ο συνιδρυτής του Bunim Laskin αποκάλυψε στη Wall Street Journal ότι τον τελευταίο χρόνο, κλείστηκαν μέσω της εφαρμογής πάνω από 120.000 ωριαίες ενοικιάσεις πισινών.

Αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή «φιλοξενεί» περίπου 13.000 ιδιοκτήτες πισινών στις ΗΠΑ, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από τα 35 έως τα 50 δολάρια την ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία.

Ένας ιδιοκτήτης πισίνας είπε στη Wall Street Journal ότι περιμένει να βγάλει 110.000 δολάρια φέτος, ενοικιάζοντας την πολυτελή πισίνα του.

Και σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Asher Weinberger, ο μέσος ιδιοκτήτης πισίνας κερδίζει 5.000 με 10.000 δολάρια το μήνα. Η Swimply παίρνει προμήθεια 15% από τους ιδιοκτήτες και χρεώνει τους ενοικιαστές με 10% επί της τιμής ενοικίασης.

Πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να μένουν στο σπίτι όταν νοικιάζουν τις πισίνες τους, για να αντιμετωπίσουν τυχόν κινδύνους ή ζημιές στην ιδιοκτησία τους, ειδικά όταν πρόκειται για πάρτι και εκδηλώσεις με πολλά άτομα. Πάντως, η startup προσφέρει στους οικοδεσπότες ασφάλιση με αποζημιώσεις έως και 1 εκατ. δολαρίων, ενώ εφαρμόζει πολιτικές για την προστασία των ακινήτων από ζημιές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider