Καστελόριζο: Εγκαινιάστηκε το φαρμακείο Μεγίστης «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Ελλάδα

Καστελόριζο: Εγκαινιάστηκε το φαρμακείο Μεγίστης «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Το ακριτικό Καστελόριζο τίμησε την μνήμη και πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στο φαρμακευτικό κλάδο και στα Δωδεκάνησα.

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, εγκαινίασε το νέο φαρμακείο Μεγίστης δίνοντάς του το όνομα του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ.

Τα εγκαίνια έγιναν από το Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους με την παρουσία του μεγάλου χορηγού τόσο στο φαρμακείο όσο και το Κέντρο Υγείας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το μεσημέρι εγκαινιάστηκε το πρώτο και μοναδικό φαρμακείο του Καστελόριζου εδώ και δεκαετίες και παραβρέθηκαν όλες οι τοπικές αρχές, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα  Γιασιράνη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκάνησου Νίκος Φουτούλης, η φαρμακοποιός και αρκετοί κάτοικοι.

Από σήμερα, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός θα προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού, οι υπηρεσίες υγείας του οποίου έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, μέσω δωρεάς της ΒΙΑΝΕΞ.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, o βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Γιώργος Σαμσάκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης, και κάτοικοι του νησιού.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να τοποθετήσει τιμητική πλακέτα στο φαρμακείο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Τον περασμένο Νοέμβριο η ΒΙΑΝΕΞ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του δημάρχου κ. Σαμσάκου, να καταστεί το ιατρείο πλήρως λειτουργικό, πραγματιποίησε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι ιατρικές ανάγκες των κατόικων. Στο πλαίσιο της προσφοράς, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες.

Επιπλέον, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε μάσκες, αντισηπτικά και οινόπνευμα για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου για την ευγενική κίνηση να τοποθετήσει τιμητική πλακέτα στο Φαρμακείο του Καστελλόριζου στη μνήμη του πατέρα μου. Πάντα η απόδοση τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, είναι ένα γεγονός που όλους μας στη ΒΙΑΝΕΞ, μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σήμερα, όμως, η συγκίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί τον τιμούν οι ακρίτες μας. Η πατρίδα είναι ύψιστη αξία και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν πάντα εκεί, όταν η ακριτική Ελλάδα τον χρειαζόταν.

»Και είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Όταν λάβαμε το αίτημα του δημάρχου Μεγίστης, του κυρίου Σαμσάκου, για να ενισχύσουμε την ιατροτεχνολογική υποδομή του Κέντρου Υγείας Μεγίστης, δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό.

»Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημά του, να γίνει πλήρως λειτουργικό το ιατρείο. Όπως επίσης και στο αίτημα του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κυρίου Φουτούλη, για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και αναλώσιμων για τις ανάγκες των κατοίκων του Καστελλόριζου, αλλά και για την εκπαίδευση σε θέματα πρόληψης Υγείας και φαρμακευτικής φροντίδας των Επαγγελματιών Υγείας που υπηρετούν και εργάζονται στο νησί, των ασθενών και των φροντιστών τους. Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο. Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα».

Τέλος, προανήγγειλε τα εγκαίνια του Ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου τον Σεπτέμβριο, σκοπός του οποίου θα είναι «να στηρίζουμε τους Έλληνες, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό παντού».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, ανέδειξε την πολυετή προσπάθεια για την ίδρυση του φαρμακείου και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον κλάδο των φαρμακοποιών και ειδικά στη στήριξή του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παρέστη στα εγκαίνια του φαρμακείου εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίζει τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, τόνισε και ευχαρίστησε τη ΒΙΑΝΕΞ για όλες τις δωρεές που έχει κάνει στο νησί.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, κατά το χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι προσπάθειες για την ίδρυση φαρμακείου ξεκίνησαν από το 2012, ενώ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι το φαρμακείο στο Καστελλόριζο ήταν εθνική αναγκαιότητα και υποχρέωση της πολιτείας.

Τα αποκαλυπτήρια της τιμήτικής πλακέτας και των εγκαινίων ακολούθησε επίσκεψη του κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλου συνοδεία των τοπικών παραγόντων, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης.

Την ικανοποιησή τους τόσο για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πολυδύναμου Ιατρείου όσο και για το νέο φαρμακείο εξέφρασαν οι κάτοικοι του νησιού

«Μέχρι τώρα έπρεπε να πάμε στο ιατρείο, να μας γράψουν τα φάρμακα μας και να τα παραγγείλουν από τη Ρόδο. Και αν καμιά φορά δεν υπήρχαν έπρεπε να περιμένουμε για αρκετές μέρες. Τώρα θα τα βρίσκουμε αμέσως και θα γλιτώνουμε την ταλαιπωρία και την αναμονή» είπε στο CNN Greece o κ. Νικήτας Σαμσάκος, κάτοικος του νησιού.

Με πληροφορίες  απο    cnn.gr