Γιάννης Κρητικός
Περιφέρεια

‘‘Δεν έχουμε ανάγκη ούτε τις υποδείξεις ούτε τις συμβουλές του κ. Κανταρζή. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μουντζώνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υβρίζει στην Οικονομική Επιτροπή.’’

Απάντηση του Εντεταλμένου Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Κρητικού με αφορμή το άρθρο του Περιφερειακού Συμβούλου
της μείζονος μειοψηφίας, Νίκου Κανταρζή
Τη Δευτέρα, 19/7/2021, και με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκου Κανταρζή, ο Εντεταλμένος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. (με τους οποίους συμμάχησε ο κ. Κανταρζής στις εκλογές) δημιούργησε την ΕΤ.Α.Δ. και, μεταξύ των άλλων, τής παραχώρησε και το ακίνητο του Ναυτικού Ομίλου. Επί ημερών του λοιπόν μας πήραν το ακίνητο μέσα από τα χέρια μας και δεν άνοιξε το στόμα του να πει κουβέντα. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 υπήρξαν φήμες περί ενδιαφέρον ιδιώτη για το συγκεκριμένο ακίνητο, δεν είχε την ευαισθησία να παραστεί στη μεγάλη συγκέντρωση του Τ.Ε.Ε. και των φορέων της Κω αν και Δημοτικός Σύμβουλος! Τώρα που είναι στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει απαίτηση να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι δεν είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο.
Έχει αποδειχθεί πια ότι η Περιφερειακή Αρχή Χατζημάρκου είναι δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, αφουγκράζεται τις αγωνίες τους και δίνει τη μάχη καθημερινά για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των συμπατριωτών μας. Όχι με λόγια, αλλά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανά νησί, και εκατοντάδες παρεμβάσεις και έργα. Και δεν το λέμε εμείς. Το αναγνωρίζουν όλοι οι Δήμαρχοι του Νοτίου Αιγαίου που μας ευχαριστούν και μας συγχαίρουν κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Να είναι σίγουροι οι συμπατριώτες μας ότι θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τον Δήμο και τους φορείς της Κω και για το οικόπεδο του Ναυτικού Ομίλου. Όχι με κραυγές, ειρωνείες και χειρονομίες. Και ούτε στα καφενεία. Αλλά με επιχειρήματα και αγώνα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μόλις η Δημοτική Αρχή Κω ολοκληρώσει τη Δημόσια Διαβούλευση και πάρει τις αποφάσεις της, εμείς θα στηρίξουμε την πάγια και διαρκή θέση μας για διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας από τους Δήμους (ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα με το ειδικό καθεστώς).
Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη ούτε τις υποδείξεις ούτε τις συμβουλές του κ. Κανταρζή. Ενώ συμμετείχε στη διοίκηση του τόπου μας κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, πέρα από το να εισπράττει πολύ καλούς μισθούς, μπόλικα ταξιδάκια και τραπεζώματα, δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο. Ταυτίστηκε στη συνείδηση των συμπατριωτών μας ως ‘το απόλυτο τίποτα’. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μουντζώνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υβρίζει στην Οικονομική Επιτροπή.
Ας συνεχίσει ο κ. Κανταρζής τα μπανάκια του και ας αφήσει τις δύσκολες αποστολές στον κ. Χατζημάρκο και τα άξια στελέχη του. Απέδειξαν ότι εκπροσωπούν επάξια τα συμφέροντα των νησιών μας και των συμπατριωτών μας. ’’
Το Γραφείο Τύπου