Έλλειμμα αστυνόμευσης διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων στα νησιά μας
Αστυνομικό

Έλλειμμα αστυνόμευσης διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων στα νησιά μας

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων κο Μανώλη Ανδρουλάκη και τον γενικό γραμματέα κο Βουρλούμη αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Γενικό Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης βρέθηκε στη Ρόδο και συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Δ.Α. Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη, επισκέφτηκαν και αλλά νησιά της περιοχής μας, όπως την Κάρπαθο, τη Σύμη και τη Μέγιστη.

Προσδοκούμε, οι επισκέψεις αυτές να συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών, οι οποίες στενάζουν και οι συνάδελφοι υποφέρουν. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή τα νησιά που παρουσιάζουν το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η Ρόδος και η Κάρπαθος, αφού γινόμαστε συνεχώς δέκτεσς παραπόνων από τους Αστυνομικούς αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες, σχετικά με την αποτελεσματικότητα αλλά και την γενικότερη λειτουργία – παρουσία της Αστυνομίας στις συγκεκριμένες περιοχές. Ελπίζουμε να έγιναν αντιληπτά τα προβλήματα που προκαλούν την κατάσταση αυτή και να δρομολογηθούν λύσεις αντίστοιχες αυτών που έτυχαν αλλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρουμε στον κύριο Γενικό τα προβλήματα που μας μεταφέρουν οι συνάδελφοι μας, αλλά και η τοπική κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, το παραβλέπουμε, αρκεί να διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και να δρομολογηθούν άμεσα οι αναγκαίες λύσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, επειδή δεν αντέχουμε άλλο να απορροφούμε τους «κραδασμούς» και έχουμε χορτάσει από «παχιά» λόγια, τα οποία σκοπό έχουν να μας κρατούν εν υπνώσει σε μια περίοδο που όποιον Αστυνομικό αλλά και συμπολίτη μας να ρωτήσεις θα σου μεταφέρει ότι υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης τόσο στο θέμα της πρόληψης (εμφανής αστυνόμευση, τροχαία) όσο και στο θέμα της καταστολής ( κλοπές, ναρκωτικά κ.α.), εμείς οφείλουμε να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, όσο και αν μην θέλουν κάποιοι να τα ακούσουν.

Από την πλευρά μας ξέρουμε ότι τα προβλήματα υπάρχουν, έστω και αν κάποιοι δεν τα βλέπουν ή κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.

Διεκδικούμε λοιπόν να αντιμετωπιζόμαστε όπως άλλες αντίστοιχες περιοχές, ενώ στις τυχόν τακτικές του «ήλθων, είδων και απήλθων», θα μας βρουν απέναντι και είμαστε βέβαιοι ότι στον αγώνα αυτό θα έχουμε στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία.

Με την ελπίδα ότι τα γεγονότα θα μας διαψεύσουν, είμαστε σε στάση αναμονής, αλλά παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι είμαστε ετοιμοπόλεμοι και όπως ξέρουν και μπαρουτοκαπνισμένοι».