Ελλάδα

Κοροναϊός: 14 στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, 5 στην Κάλυμνο και 4 στην Κω.

Πού εντοπίζονται τα 2.065 κρούσματα Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς            23 νέα κρούσματα στα Δωδεκάνησα

Αυξημένα και ξανά πάνω από 2.000 είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.065 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι αυτός ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων έρχεται σήμερα σήμερα, Δευτέρα, όπου συνήθως ανακοινώνονται μειωμένα κρούσματα, αφού πρόκειται για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν χθες, Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η Αττική σήμερα συγκεντρώνει λιγότερα από τα μισά κρούσματα, αφού καταγράφει 892 μολύνσεις. Σήμερα, μετά από αρκετές ημέρες η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει και πάλι στη δεύτερη θέση της κατανομής με 126 κρούσματα.

Περισσότερα από 20 κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα Δωδεκάνησα, τα οποία ακολουθούν την ανοδική πορεία της πανδημίας στο σύνολο της χώρας. 

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν 23 θετικά δείγματα στο νομό μας.

Τα 14  εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου, τα 5 στην αντίστοιχη της Καλύμνου και ακόμη 4 στην Κω.

Την ίδια στιγμή η Κρήτη… βρίσκεται σταθερά στο «μάτι» του κυκλώνα με το Ηράκλειο να «δίνει» 114 κρούσματα, το Ρέθυμνο 84 και τα Χανιά 42.

Ακόμα, 54 μολύνσεις εντοπίζονται σε Ιωάννινα και Καρδίτσα, 45 στην Αχαΐα, 44 στη Λάρισα και 42 στη Μύκονο.

Δείτε αναλυτικά: