Η Βρετανία αποσύρει την ταξιδιωτική οδηγία αποφυγής ταξιδιών στην Ελλάδα BB
Τουρισμός

Η Βρετανία αποσύρει την ταξιδιωτική οδηγία αποφυγής ταξιδιών στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου (FCDO) δε συμβουλεύει πλέον εναντίον όλων (πλην των αναγκαίων) ταξιδιών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας – συμπεριλαμβανομένων των νησιών- βασισμένο στις πρόσφατες εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, άλλο κράτος μέλος της ΕΕ / ΕΖΕΣ ή σε μία από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κίνα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Κατάρ, Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία.

“Εάν είστε Βρετανός υπήκοος που διαμένει σε άλλη χώρα, που δεν αναφέρεται παραπάνω, ενδέχεται να σας απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα λόγω μέτρων που έχουν θεσπιστεί από τις ελληνικές αρχές για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19”, σημειώνει το FCDO στην ταξιδιωτική του οδηγία.

“Όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των ελληνικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης εντύπου εντοπισμού επιβατών (PLF) πριν ταξιδέψετε (τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας). Διαβάστε πλήρως αυτήν την ενότητα των ταξιδιωτικών συμβουλών και ελέγξτε τις συμβουλές των ελληνικών αρχών για να κατανοήσετε πως ισχύουν αυτές οι απαιτήσεις για εσάς”.

Ακόμη, το FCDO τονίζει ότι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκονται σε αεροπλάνο, λεωφορείο, τρένο ή πλοίο που ταξιδεύουν από ή προς την Ελλάδα -και στα αεροδρόμια.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν το PLF το αργότερο στις 11:59 μ.μ. (τοπική ώρα Ελλάδας) της ημέρας πριν φτάσουν στην Ελλάδα.
Οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρέχουν είτε:

  • απόδειξη αρνητικού τεστ PCR COVID-19, που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη στην Ελλάδα
  • απόδειξη αρνητικού τεστ αντιγόνου COVID-19 από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός 48 ωρών πριν από την προγραμματισμένη πτήση
  • ή απόδειξη δύο εμβολιασμών COVID-19 που ολοκληρώθηκαν τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι

Οι ταξιδιώτες με κάποιο από τα παραπάνω εξαιρούνται από την ανάγκη απομόνωσης κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.