Ζωή Ράπτη Χαρούλα Γιασιράνη Λέρος
Περιφέρεια

Σε Κάλυμνο και Λέρο η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη

Η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου με το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνεται με τις συνεχείς επισκέψεις στα νησιά της Υφυπουργού Υγείας Ζωή Ράπτη.
Η Υφυπουργός και Αντιπεριφερειάρχης περιόδευσαν στα νησιά της Καλύμνου και Λέρου για την καταγραφή των αναγκών που αφορούν την υλοποίηση του σχεδιασμού για την Ψυχική Υγεία.
Επισκέφθηκαν δομές και υπηρεσίες, με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεμέλαρο,τον Έπαρχο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή , τους Διοικητές των νοσοκομείων Καλύμνου και Λέρου, επισκεφτήκαν το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, τις δομές αυτόνομης διαβίωσης , το ΚοιΣΠΕ, το ΠΙΚΠΑ και τα νοσοκομεία . Συνομιίλησαν με τους υπεύθυνους για τις κοινές παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με σκοπό την ενίσχυση τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Χ.Γιασιράνη δήλωσε σχετικά: «Επισκεφθήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο», το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)-ΑΡΙΑΔΝΗ Καλύμνου, το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, τις δομές αυτόνομης διαβίωσης, το ΚοιΣΠΕ, το ΠΙΚΠΑ. Συναντηθήκαμε με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, το υγειονομικό προσωπικό, συνομιλήσαμε και καταγράψαμε τις ανάγκες για τη δημιουργία αλλά και την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε. Βάλαμε τις βάσεις της δημιουργίας Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, απολύτως απαραίτητες για τον νησιωτικό νομό μας.
Η ανάγκη στήριξης των δομών υποστήριξης αλλά και αποκατάστασης που συνδέονται άρρηκτα με τη Ψυχική Υγεία αποτελεί δέσμευση για εμάς και την υποστηρίζουμε έμπρακτα.»
Το Γραφείο Τύπου