Νότιο Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία Συνεργασία για τις σχολικές εκδρομές ΑΑ
Περιφέρεια

Νότιο Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία : Συνεργασία για τις σχολικές εκδρομές

Κάποτε τα μισά σχολεία στην Ελλάδα επέλεγαν για την πενθήμερη εκδρομή τους, την οποία περίμεναν πως και πως, τη Ρόδο. Τα άλλα μισά πήγαιναν στην Κέρκυρα.
Ωστόσο με τα χρόνια ο αριθμός των σχολείων που επιλέγουν τη Ρόδο περιορίστηκε δραματικά, καθώς στη γκάμα των επιλογών προστέθηκαν προορισμοί του εξωτερικού.
Τα σχολεία επιλέγουν ευκολότερα το εξωτερικό για την εκδρομή τους και η Ρόδος έμεινε τα αζήτητα, καθώς στο μεταξύ δεν έκανε και κάτι για την ανανέωση της ως σχολικού προορισμού.
Αυτό θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.
Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη τα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ προς τιμή του κ. Χατζημάρκου.
Στην πολύωρη συζήτηση τους συμφώνησαν οι δυο Περιφέρειες να αναζητήσουν τρόπους ώστε να ξαναμπούν στον χάρτη των σχολικών προορισμών.
Να προχωρήσουν στον σχεδιασμό συγκεκριμένων προωθητικών ενεργειών και κινήτρων, προκειμένου σχολεία από το Νότιο Αιγαίο (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες) να επιλέγουν προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία για τις εκδρομές τους και το αντίστροφο.
Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν και ιδιώτες (τουριστικά γραφιά και ξενοδοχεία) να συνδράμουν, καθώς πιστεύουν πως οι συνέργειες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να φέρουν πιο άμεσα αποτελέσματα.
Πηγή omorfa taxidia