Δευτέρα, 23 Μαΐου

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση εμπρησμού-φθορών σε ραντάρ της ΥΠΑ-εξοπλισμό κινητής

0

«Φως στην πρόκληση διακεκριμένων φθορών και εμπρησμού σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνίας-ραντάρ στη Ρόδο, τον περασμένο Μάρτιο, έριξε η έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία αεροσκαφών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης φθορών-εμπρησμού-κλοπής σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνίας-ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιρειών τηλεφωνίας που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 3 έως 12 Μαρτίου, προσδιορίστηκε το εύρος των φθορών και η αξία της ζημίας, η οποία υπερβαίνει 1.000.000 ευρώ και σκιαγραφήθηκε το προφίλ και ο τρόπος δράσης του δράστη.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του κατηγορούμενου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιούσε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Εξιχνιάστηκε σήμερα (8 Ιουνίου 2021), έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και εμπρησμού σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνίας – Radar στη Ρόδο, οι οποίες διαπράχτηκαν το Μάρτιο του 2021.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία αεροσκαφών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πρόκλησης φθορών – εμπρησμού – κλοπής σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνίας – Radar της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιριών τηλεφωνίας που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 3 έως 12 Μαρτίου 2021 στη Ρόδο, ύστερα από πολύμηνη, ενδελεχή και συνδυαστική συλλογή, αξιολόγηση, ανάλυση και αξιοποίηση προανακριτικών δεδομένων,
• προσδιορίστηκε το εύρος των φθορών και η αξία της ζημίας, η οποία υπερβαίνει 1.000.000 ευρώ ,
• εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος διάπραξης (modus operandi) και
• σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράση.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του κατηγορούμενου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.»

 

 

Comments are closed.