Χατζημάρκος Χαρδαλιάς Εμβολιαστικό Ρόδου
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος “Το μέλλον του κάθε νησιού, του τουρισμού και της οικονομίας είναι στο χέρι του καθενός από εμάς”

Γ.Χατζημάρκος “Κανένας δεν θέλει να ξαναζήσει συνθήκες lockdown.Ούτε η οικονομία μας το αντέχει”

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αναμένουν οι επιστήμονες, με τις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα, εκείνες στις οποίες υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη να θεωρούνται πιο ευάλωτες.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Ωστόσο χαμηλό εμβολιαστικό ενδιαφέρον παρατηρείται σε νησιά με υψηλή επισκεψιμότητα τουριστών

Με  ικανοποιητικούς ρυθμούς  προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στο  Mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο

 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ  με  αφορμή τον αριθμό κρουσμάτων στη Ρόδο  αλλά και το “μειωμένο ενδιαφέρον”  για ραντεβού που παρατηρείται στο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο του νησιού,  δήλωσε ότι :

“Το μέλλον του κάθε νησιού, του τουρισμού και της οικονομίας είναι στο χέρι του καθενός από εμάς” συστήνοντας παράλληλα σοβαρότητα και πειθαρχία,

Ο  περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αύξηση του κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο λέγοντας πως είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός ξεχωριστά:

«Το τελευταίο διήμερο τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί μόνο στο νησί της Ρόδου είναι 32. Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα; Ρωτάει ο κόσμος. Απαντώ στους πολίτες που τους βλέπω καθημερινά. Τι θα συμβεί στο μέλλον;  Ό,τι αποφασίσετε εσείς θα συμβεί. Το νησί σας όποιο και αν είναι, είναι στο δικό σας χέρι.
Ήταν πολύ βολικό να λες: κοιτάξτε τους ανίκανους που μας βοηθούν. Ολόκληρη Ρόδος έχει μόνο 7 εμβολιαστικές γραμμές. Και μπαίνουμε να κλείσουμε το ραντεβού και μας πάει πίσω. Τώρα τα δεκάδες χιλιάδες ραντεβού που είναι στο σύστημα γιατί είναι αδιάθετα;

Το ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson που αποσύρθηκε από εμβολιαστικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, πού είναι το ενδιαφέρον του κόσμου;»    αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Σήμερα θα μιλήσω για τη Ρόδο. Γιατί είμαστε τόσο χαμηλά; Γιατί την ανοσία θα την πιάσουμε αν εμβολιαστούν οι δίπλα μας! Θα είμαστε και τώρα λαθρεπιβάτες; Θα είμαστε και σε αυτό… εξυπνάκηδες; Δεν πάει έτσι! Τι θα συμβεί στα νησιά στην Ελλάδα και στο μέλλον;

Απαντώ στους πολίτες: εξαρτάται από εσάς. Χωρίς άλλοθι και θα σας μείνει μόνο το Facebook για να γράφετε τα εσώψυχά σας.

Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανένας δεν θέλει να ξαναζήσει συνθήκες lockdown. Ούτε η οικονομία μας το αντέχει.

Κανένας δεν θέλει να είναι σε χρωματιστή λίστα άλλων χωρών. Μαζευόμαστε,  σοβαρευόμαστε,  πειθαρχούμε και δίνουμε τη μάχη. Κάνοντας υποχωρήσεις προφανώς και αναλογιζόμενοι ότι είμαστε μέλη μίας μεγάλης ομάδας που λέγεται κοινωνία.

Το μέλλον του κάθε νησιού, του τουρισμού και της οικονομίας είναι στο χέρι του καθενός από εμάς.

Το ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου φτιάχτηκε για να δώσει το ταχύτερο δυνατό το ποσοστό εμβολιασμού που θα δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε όλοι στην κανονική ζωή.
Χρειάζεται ατομική ευθύνη. Eμείς πρέπει να μπούμε μπροστά» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ Χατζημάρκος