χαρδαλιάς
Ρόδος

“Καμπανάκι” από Χαρδαλιά για την αύξηση κρουσμάτων στη Ρόδο

Χαρδαλιάς για Ρόδο : Tις τελευταίες πέντε ημέρες το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 43%

Συναγερμό για νέες τοπικές εξάρσεις του κορωναϊού σε πέντε περιοχές της χώρας σήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

“Καμπανάκι” για το νησί της Ρόδου , χτύπησε σήμερα το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Η Ρόδος  είναι ανάμεσα στις περιοχές που προβληματίζουν από την αυξανόμενη τάση που υπάρχει στο επιδημιολογικό φορτίο, εφιστώντας την προσοχή όλων των κατοίκων.

“Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν καθώς τις τελευταίες 5 μέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση του ιικού φορτίου», είπε χαρακτηριστικά  αναφερόμενος στους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και Σύρου.

Οι περιοχές αυτές είναι:

  • Δήμος Ρόδου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 43%.

  • Δήμος Μυτιλήνης: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 36%.
  • Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 50%.
  • Δήμος Τροιζηνίας: Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί εκθετική αύξηση καθώς οι νέες μολύνσεις έχουν υπερτριπλασιαστεί.
  • Δήμος Χανίων: Σήμερα έχει 213 ενεργά κρούσματα, ενώ στις 20 Μαϊου είχε 169. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξης του 26%.