Δευτέρα, 23 Μαΐου

ΠΟΕΔΗΝ: Αλλάζουν ταχυδρομικό κώδικα και πηγαίνουν στα νησιά για να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο

0

Αρκετός είναι ο κόσμος που κλείνει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό σε κάποιο νησί, όπου γίνονται τα μονοδοσικά της Johnson&Johnson, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Όπως λέει αυτό επιβαρύνει τις υγειονομικές μονάδες που είναι υποστελεχωμένες και προτείνει ως λύση να γίνεται ο ίδιος εμβολιασμός και στην ηπειρωτική χώρα.

Η ανακοίνωση

«Πολίτες από ηπειρωτική Ελλάδα εμβολιάζονται στα νησιά επιβαρύνοντας τις υγειονομικές ομάδες που είναι υποστελεχωμένες.

Ως γνωστόν τα μονοδοσικά εμβόλια μεταφέρθηκαν στα νησιά για τον εμβολιασμό όλων των μόνιμων κατοίκων στα πλαίσια της γαλάζιας ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι των υγειονομικών μονάδων των νησιών ειδικά των κοντινών καταγγέλλουν ότι κάθε ημέρα πηγαίνει αρκετός κόσμος από την ηπειρωτική χώρα με καράβια προκειμένου να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο. Μόνο στο Νοσοκομείο της Σύρου καθημερινά πηγαίνουν 20 με 30 άτομα από Αθήνα. Κλείνουν ραντεβού χρησιμοποιώντας ταχυδρομικό κώδικα του νησιού.

Κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο για την ανοσία αλλά και τις άλλες δυνατότητες που παρέχει ο εμβολιασμός. Έτσι, όμως επιβαρύνουν τις υγειονομικές μονάδες των νησιών που είναι αδύνατον με τη στελέχωση που έχουν να αντιμετωπίσουν τυχόν ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου.

Η λύση είναι να ξεκινήσουν ξανά εμβολιασμοί στην ηπειρωτική χώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο».

Πηγή     flash.gr

Comments are closed.