Tο Paros Jet στη γραμμή Σητεία -Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος  
Ρόδος

Tο Paros Jet στη γραμμή Σητεία -Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος  

Το “Paros Jet” ενώνει Κρήτη – Δωδεκάνησα

Ξεκίνησε  στις 23/5  τα δρομολόγια του  το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ «Paros Jet» της Seajets η οποία «κέρδισε» την επιδοτούμενη άγονη γραμμή Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη – Ρόδο.

Το Paros Jet θα αναχωρεί από τη Σητεία κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή για Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη και Ρόδο στις 8 το πρωί, άφιξη στη Ρόδο στη 1:15 μμ και επιστροφή στη Σητεία στις 6:35 μμ, μέσω των ίδιων λιμανιών, ενώ στο δρομολόγιο της Κυριακής θα προστίθεται και το Διαφάνι στο δρομολόγιο.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια γραμμή ενδιαφερόταν και η Hellenic Seaways με το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ Hellenic Highspeed, το οποίο είχε εξυπηρετήσει τη γραμμή μέσα στην περσινή τουριστική περίοδο.

Σε ανακοίνωσή της η έπαρχος Καρπάθου – Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, αναφέρει τα εξής:  «Μια σύνδεση, μεταξύ Κρήτης και Δωδεκανήσου, που θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα και θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης αλλά και αύξησης της επισκεψιμότητας στα ακριτικά νησιά μας.

Κερδίζοντας το δικαίωμα ελπίδας για την ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, ευχόμαστε Καλές Θάλασσες και ελπίζουμε να συνεχιστεί το δρομολόγιο και τους χειμερινούς μήνες.  Τα εν λόγω δρομολόγια θα εκτελούνται από 23/05/2021 μέχρι 3/10/2021 και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα-Παρασκευή-Κυριακή.