FAM TRIP YACHTING & MOUNTAIN BIKING ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Οικονομία

Fam trip yachting και mountain biking στα Δωδεκάνησα (φωτο)

 

Γ. Πάππου: «Το ΕΒΕΔ σχεδιάζει και στηρίζει κάθε φιλόδοξο πλάνο για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού»

 

Η δράση, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 21 Μαΐου  από την Outline Adventures, σε συνεργασία με τον EOT, την Aegean Airlines και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

 

Τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου σε κάθε φιλόδοξο σχέδιο προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου με την ολοκλήρωση του ταξιδιού εξοικείωσης (FAM Trip) δημοσιογράφων από τη Γερμανία και την Ιταλία που στόχο είχε την ανάδειξη της Δωδεκανήσου ως πρότυπου προορισμού για τουρισμό ορεινής ποδηλασίας.

Η δράση, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 21 Μαΐου  από την Outline Adventures, σε συνεργασία με τον EOT, την Aegean Airlines και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το νησί της Κω με ναυλωμένο γιωτ – καταμαράν και τα ποδήλατα βουνού ειδικά αποθηκευμένα πάνω στο σκάφος! Σκοπός του ταξιδιού ήταν όχι μόνο η ανάδειξη του προορισμού, αλλά και ένας διαφορετικός τρόπος μετακίνησης επισκεπτών και ποδηλάτων, μέσω του ιστιοπλοϊκού τουρισμού! Με αυτό τον τρόπο επετεύχθη μία απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, συνδυάζοντας στον απόλυτο βαθμό τον καλύτερο τρόπο μετακίνησης από νησί σε νησί με την εμπειρία της ορεινής ποδηλασίας σε νησιά του Αιγαίου!

Η δράση περιελάμβανε τα νησιά Κω, Νίσυρο, Λέρο, Λειψοί και Πάτμο παρότι επιθυμία των διοργανωτών ήταν να συμπεριληφθούν κι άλλα νησιά, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας αλλά και των καιρικών συνθηκών.

Οι δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από επαγγελματία φωτογράφο αλλά και pro riders – influencers, ενθουσιάστηκαν με τον προορισμό και τις μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη τουρισμού ορεινής ποδηλασίας, αλλά και για το concept του συνδυασμού yachting και mountain biking στα ελληνικά νησιά! Η ανταπόκριση στα social media των ακολούθων τους, όπως είπαν και οι ίδιοι, ήταν  πρωτόγνωρη!

Την ομάδα του FAM Trip αποτελούσαν οι:

  • Stefan Neuhauser, φωτογράφος υπαίθριων δραστηριοτήτων με έδρα το Chamonix στις Γαλλικές Άλπεις.
  • Holger Feist, ιδιοκτήτης της Evoc Sports.
  • Jan Sallawitz, εκπρόσωπος του περιοδικού Bike Magazin.
  • Thomas Werz, εκπρόσωπος του περιοδικού Born Magazin.
  • Daniel Schaefer, pro rider – influencer.
  • Jasper Jauch, pro rider – influencer.
  • Andrea Ziliani, you tuber.

Μετά το πέρας του ταξιδιού εξοικείωσης, ακολούθησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία οι επισκέπτες αναφέρθηκαν στις εντυπώσεις τους, τις οποίες χαρακτήρισαν παραπάνω από θετικές. Επεσήμαναν δε την ανάγκη, συνεχούς προσπάθειας των φορέων για αύξηση αλλά και συντήρηση του δικτύου ποδηλατικών μονοπατιών στα νησιά της Δωδεκανήσου, που αποτελεί και τον κυριότερο παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών, για τουρισμό ορεινής ποδηλασίας.

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σχεδιάζει αλλά και στηρίζει κάθε φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Τα Δωδεκάνησα συνολικά και κάθε νησί μας ξεχωριστά, μπορούν να καταστούν σημεία αναφοράς, για κάθε επισκέπτη που ονειρεύεται να αξιοποιήσει ποιοτικά και παραγωγικά τον χρόνο των διακοπών του, έχοντας πολλές και διαφορετικές επιλογές. Η ανάπτυξη ολοκληρωμένων θεματικών τουριστικών πακέτων αλλά και ο εμπλουτισμός των υφιστάμενων, μπορούν να δώσουν υπόσταση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθιστώντας ελκυστικότερο το τουριστικό μας προϊόν, στο πλαίσιο μιας πιο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ειδικά στην περίοδο που διαμορφώνεται μετά την πανδημία. Κάθε τέτοιο εγχείρημα θα έχει συμπαραστάτη το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου», δήλωσε με την ολοκλήρωση της δράσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γ. Πάππου ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές και τους υποστηρικτές του FAM Trip.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου στήριξε πρόσφατα με ομόφωνη απόφασή του τη συμμετοχή του φορέα στην παραπάνω δράση, με τον κ. Δημήτρη Σαράντη, πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος, και τα λοιπά μέλη του ΔΣ από την Κω να υποδέχονται και να καλωσορίζουν την ομάδα και το πλήρωμα. Την αποστολή στην Πάτμο υποδέχθηκε ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καμίτσης, ο οποίος φρόντισε για την ευχάριστη διαμονή και ξενάγηση των μελών στο νησί  ενώ ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου, κος Γιάννης Θεμέλαρος βρισκόταν δίπλα στην αποστολή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και τους υποδέχθηκε και εκείνος στο νησί της Αποκάλυψης.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ευχαριστεί τους Δήμους Κω, Λέρου, Πάτμου, Νισύρου, Λειψών, τον Εμπορικό Σύλλογο Κω και την Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για να στηρίξουν αυτή τη δράση του Fam Trip, που συνδιοργάνωσε η Outline Adventures, ο EOT, η Aegean Airlines και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

 

FAM TRIP YACHTING & MOUNTAIN BIKING ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ FAM TRIP YACHTING & MOUNTAIN BIKING ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ FAM TRIP YACHTING & MOUNTAIN BIKING ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ FAM TRIP YACHTING & MOUNTAIN BIKING ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ