Τσιάρας-Χατζημάρκος-Καμπουράκης-Παππάς-Κόνσολας-Καρίκης
Δήμος

Οριστική μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Ρόδου στην νέα πτέρυγα του Παλιού Νοσοκομείου ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Δικαιώνονται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης αναφέρει τα εξής :

“Η μόνιμη και άμεση μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου της Ρόδου στην νέα πτέρυγα του Παλιού Νοσοκομείου, που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, δικαιώνει την προσπάθεια που καταβάλαμε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την οριστική επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει την τοπική κοινωνία μας.
Η λύση αυτή σηματοδοτεί και τη νέα ψηφιακή εποχή που μεταβαίνει πλέον το Κτηματολόγιο της Ρόδου, για την οποία εργαστήκαμε ακατάπαυστα, μεθοδικά και υπεύθυνα όλο αυτό το διάστημα. Είναι ένα βήμα μπροστά και όχι συμβιβασμός.
Στην σημερινή σημαντική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνταντίνου Τσιάρα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, των Βουλευτών Μάνου Κόνσολα, Μίκας Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλειου Περίδη, του Εφέτη Δωδεκανήσου Πέτρου Πρέκα και του Διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου Νίκου Ματσάκη, δρομολογήθηκαν οι τελευταίες διαδικασίες για την οριστική μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Ρόδου.
Με πίστη στον στόχο μας ευελπιστούμε, αν όλα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς σε έναν μήνα να τεθούν σε λειτουργία το 30%- 40% των υπηρεσιών του Κτηματολογίου, και τους επόμενους τρεις μήνες να μπει σε πλήρη λειτουργία.
Η εμβληματική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση της νέας πτέρυγας του Παλιού Νοσοκομείου επιβραβεύτηκε σήμερα από την ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα δικαιούνται να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αρχεία του Κτηματολογίου, ποιοτικές υπηρεσίες και προς αυτή την κατεύθυνση παλεύει και αγωνίζεται η δημοτική αρχή.”